Apatiet

Apatiet stenen Madagaskar
Apatiet stenen Madagaskar

Werking Apatiet

Apatiet bevordert spirituele vaardigheden en reikt tot grote hoogten bij meditaties. De steen maakt van haar drager een communicatief vaardig persoon, extravert zelfs. Ze geeft levensvreugde en plezier in gezelschappen. De drager wordt soepel van geest, energiek, zelfverzekerd, helder, bewust en staat in goed contact met het hogere zelf. De steen bevordert geestelijke, lichamelijke en spirituele ontwikkeling.

Spiritueel

De steen bevordert helder communiceren, verhoogt en vergroot spirituele vaardigheden en zorgt voor prachtige meditaties.

Emotioneel & Mentaal

Apatiet gaat apathie, uitputting, lusteloosheid, agressie, zorgen en prikkelbaarheid tegen. Het vergroot de behoefte aan afwisseling en avontuur en bevordert de creativiteit. De blauwe krachtpatser geeft kracht, mobiliseert de energiereserves. Een goede steen voor herstel na uitputting en burn-out.

Fysiek

Ook fysiek werkt de edelsteen revitaliserend en stimuleert het celgroei, groei van kraakbeen, botten en tanden en de calcium opname. Hierdoor heeft het een positieve werking op artritis, artrose, gewrichtsklachten en botbreuken. Apatiet heeft ook een positief effect op de stofwisseling, hyperactiviteit en autisme. Apatiet bevordert de pompwerking van het hart en daardoor de doorbloeding van alle weefsels. De edelsteen geeft een gezonde eetlust. De steen is een belangrijk onderdeel van ons beendergestel en ondersteunt de vorming van nieuwe cellen, de groei van kraakbeen, botten en tanden. Het mineraal helpt daardoor bij de gevolgen van een slechte houding (RSI!), bij slijmbeursontstekingen, Engelse ziekte, artritis, artrose en gewrichtsproblemen.

Het bevordert het helen van botbreuken en de gevolgen van een operatie. Ondersteunende steen bij osteoporose. Stimuleert een gezonde spijsvertering en verbetert de werking van de darmen. Geeft verlichting bij de ziekte van Crohn en helpt bij het verwijderen van parasieten in de ingewanden, bij mens en dier. Maak hiervoor water van de steen, voor inwendig gebruik. Het mineraal vermindert en heelt griep, verkoudheid, neusverkoudheid, hoesten en heesheid. Gebruik dit kristal dan als hangertje, olie, water en elixer. Drink een halve tot een hele liter van het aftreksel, verdeeld over de dag.

Groene Apatiet 

stimuleert evenwichtigheid en rechtvaardigheid.

Blauwe Apatiet

werkt positief in op een minderwaardigheidscomplex.

Gele Apatiet

Gele Apatiet bevat het element vuur. Het kristal maakt daadkrachtig, zorgt voor mentale helderheid en geeft ‘ruggengraat’. Krachtige heling op het 3e chakra (zielsverbinding) waar het blokkades verwijdert en de energie stroom weer op gang brengt. Hierdoor is het lijntje naar de ziel krachtiger zodat het zielspad weer duidelijk zichtbaar is. Gele Apatiet geeft overvloed in alle aspecten van het leven. Het maakt inzichtelijk welke risico’s verantwoord zijn en welke niet. Daarnaast trekt het financiële overvloed aan waardoor het de ideale steen is voor mensen die een eigen zaak hebben of willen gaan starten. Het helpt voorts bij studeren en is een goede hulp bij angsten en zelfopgelegde beperkingen. Dit zonnige kristal geeft passie en vreugde, helpt manifesteren en brengt diepe inzichten tijdens meditaties.

Fysiek is Gele Apatiet een goede steun bij ME, depressies, de spijsvertering, lever, alvleesklier, milt en de galblaas. Hulp nodig bij afvallen? Dit kristal helpt de eetlust onderdrukken.

Verzorging

kan beter niet gereinigd worden met water.

Chakra

Blauwe Apatiet: 5e chakra (keel, ordenen & creëren), 6e chakra (3e oog, intuïtie)
Geel en groen: 3e chakra (gevoelswarmte, zonnevlecht), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben).

Sterrenbeeld

Blauwe: Waterman, Weegschaal

Geel: Leeuw, Schorpioen, Ram.

Groen: Maagd.

Weetjes

Een aantal kleurvariëteiten heeft een eigen naam:

– De gele variant heet beloviet;

– De lichtgroene variant heet asparagoliet;

– De groene steen heet tulliumiet;

– Transparante helderblauwe heet moroxiet;

– De roze variant heet mangualdiet.

Apatiet is een geliefd verzamelobject, omdat hij zo veelzijdig is, in meerdere kleuren voorkomt en in veel landen te vinden is.

Veel is niet van edelsteenkwaliteit. Deze wordt grotendeels gewonnen als fosforerts. De steen is belangrijk als grondstof voor kunstmest.

Fraaie kristallen van edelsteenkwaliteit worden gevonden in onder meer Birma, India, Sri Lanka en Pakistan. Ook uit Brazilië, Mexico, Madagaskar, Kenia en Zuid-Afrika is de steen vaak geschikt voor verwerking in juwelen. Zo is in Kenia een enorme groene steen van 700 karaat gevonden.

Het kristal wordt graag in de edelsteentherapie gebruikt, omdat het mineraal een belangrijk bestanddeel van menselijke botten en tanden is, en belangrijk is voor onze stofwisseling. Klachten die te maken hebben met botten, gewrichten en gebit kunnen vaak succesvol bestreden worden met de steen. En bij gebrek aan eetlust en problemen met de spijsvertering wordt ook vaak Apatiet ingezet. Apatiet komt van het Griekse woord apatan = bedriegen, omdat de steen in zoveel kleurvariaties voorkomt dat het gemakkelijk verward kan worden met stenen als Beryl, Topaas of Toermalijn.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.

Hieronder een kleine selectie uit onze webshop