Calciet

GELE CALCIET INFORMATIEPAGINE
Gele Calciet

Calciet werking

Calciet is een veelvoorkomend gesteente en daardoor wat onderschat. Deze alleskunner is een ware powerhouse. De steen versterkt en reinigt energie, bestrijdt vermoeidheid en geeft een flinke portie daadkracht. Daarnaast stimuleert het ontwikkeling en groei, verhoogt emotionele intelligentie, versterkt spirituele gaven en zelfs het geheugen is er mee geholpen. Blijkt dat het ook nog eens een krachtige heler is die naast fysieke ongemakken ook emotionele blokkades wegneemt dan is duidelijk dat Calciet in geen enkele collectie mag ontbreken!

Spiritueel

Calciet draagt de energie van hogere liefde in zich. Rust vanuit het -0- punt zorgt ontspanning terwijl er direct contact met de -0- lijn  energie komt. De hogere chakra’s worden hierdoor gestimuleerd, het 7e chakra verbonden met het 3e zodat goddelijke inspiratie zich verbindt met de ziel. Het versterkt spirituele gaven maar leert ook genieten van spiritualiteit, jezelf niet te serieus nemen. Vanuit het gevoel bezig zijn met de energie.

Emotioneel & Mentaal

Zelfvertrouwen, daadkracht, assertiviteit, motivatie, standvastigheid en zelfs analytisch denken worden gestimuleerd. Het maakt rustig waardoor weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen. Beslissingen ook die dichtbij het eigen zelf liggen. Het leert om niet tegen de eigen ik in te gaan maar die dingen te doen die je verder helpen. De steen is dan ook bij uitstek geschikt voor hen die succesvol willen zijn in het leven. Fijn is dat de Calciet-soorten ook negatieve energie wegnemen. Omdat donkere energie nu eenmaal vaak wordt aangetrokken bij succes is dit een zeer handige eigenschap van de steen. Plaats het in een ruimte om negativiteit weg te nemen en de ruimte te vullen met positieve activerende energie. Blokkades in het lichaam worden met liefde weggenomen door de steen.

Fysiek

Fysiek reinigt het de uitscheidende organen, verlicht darm en huidziekten, stimuleert bloedstolling als daar noodzaak toe is, weefselherstel en versterkt het skelet en de gewrichten onder andere door calciumopname te bevorderen. Zoals al een beetje te ontdekken viel uit de voorgaande kwaliteiten helpt Calciet het immuunsysteem dat bij de Thymus gelegen is. Diezelfde Thymus helpt bij de groei van kinderen en Calciet dus ook. Maar ook bij allerhande huidziekten is deze handige steen paraat: etterende wonden, wratten, zweren of uitslag worden effectief bestreden. Al helemaal met elixers.

Er zijn vele verschillende soorten van dit gesteente. Elke variant behoudt de kernwaarden van Calciet en voegt er nog meer moois aan toe.

Blauwe Calciet

De blauwe variant brengt spirituele, geestelijke en lichamelijke groei. Het maakt standvastig, daadkrachtig, geeft moed en activeert levensenergie. Het kalmeert de geest waardoor een hogere mate van ontspanning en rust wordt bereikt. Stimuleert analytische vermogens, trekt succes aan en geeft een hogere concentratie. Beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Fysiek: immuunsysteem, groei bij kinderen, darmen, hart, hart ritme stoornissen, skelet, gewrichten, calciumopname. Lees meer over Blauwe Calciet

Gele of gouden Calciet

Vergroot wilskracht en geeft een enorme energieboost. De stenen brengen een harmonieuze rust, ontspanning terwijl een direct contact met de hoogste spirituele energieën wordt gelegd. De hogere zelf wordt gestimuleerd. Ideaal voor op het 7e chakra (krui, overgave & geloof) en het 3e chakra (solar plexus, zonnevlecht, gevoelswarmte). Gouden Calciet of Gele Calciet kan dus uitstekend worden gebruikt voor het afstemmen voor consulten, visioenen of meditaties. Verder geeft het de ziel rust.

Honing Calciet

Bezit de eigenschappen van de gele en gouden variant maar voegt hier een sterke reiniging aan toe voor de lagere chakra’s. Honing Calciet helpt bij het loslaten van emoties. Doordat het vooral ook sterk op het 2e en 3e chakra werkt brengt het emotionele balans op die manier angsten en depressies geen kans latend. Ook is Honing Calciet ideaal voor de voortplantingsorganen, de galblaas en allerhande kwalen aan darmen en maag. Daarnaast is het dus ook nog eens prachtig voor diepere meditaties en geeft het warmte.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel