Morganiet

Morganiet uit Pakistan
Morganiet uit Pakistan

Werking Morganiet

Morganiet is het zusje van Smaragd en Aquamarijn. Allen zijn ze Berylsoorten, ontzettend krachtig en steeds zeldzamer. Morganiet is steen van de liefde en staat voor genieten van het leven, rustige en diepgaande heling en transformatie. De zeldzame steen heeft een sterke band met de Elohim engelen, Quan Yin, Maria en Isis. Ze helpt bij het helen van hartzeer en herstelt het contact met de ziel. Het kristal verzacht trauma’s en maakt de oplossing inzichtelijk. Tegelijk leert deze lieflijke krachtpatser minder hard over jezelf te oordelen en laat stress verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Spiritueel

Naast dat de steen het contact met de ziel herstelt, heelt ze deze ook. De ziel mag weer in het lichaam indalen en genieten van elk moment. Diepe karmische stukken die dat tegengaan komen naar boven en mogen het licht in. Door haar hoge liefdesresonantie is contact maken met godenenergie een koud kunstje. Zoals eerder genoemd staan bijvoorbeeld de Elohim-engelen, Quan Yin, Maria en Isis klaar om door deze edelsteen te spreken.

Emotioneel & Mentaal

Morganiet trekt liefde aan en zorgt dat het zich kan nestelen in het aura. Het laat haar drager zien hoe mooi het leven is en laat genieten. De steen werkt rustig op haar eigen tempo maar is zeer krachtig. Doordat het rustig de tijd neemt haar drager te helen heeft ze de tijd om alle lagen van het zijn te onderzoeken en heling te brengen waar nodig. Op deze manier gaat het door het hele wezen heen van aarding tot aan spirituele lagen. Het verandert gedachten naar positiviteit en leert weer van jezelf te houden. Ook laat de steen inzien dat materialisme zinloos is en laat ze het nu van de spirituele weg zien. Ideale steen bij burn out daardoor ook.

Fysiek

Morganiet helpt bij problematiek aan de darmen, maag, milt, lever, keel, longen, hersenen, ADHD, autisme, ogen, blaas en oren. Gehoorproblemen en sterk achteruitgaande ogen zijn gebaat bij deze liefdevolle heler.

Toepassingen Morganiet

Leg (of draag) de steen op het hartchakra om een diepgaande genezing tot stand te brengen. Hierdoor wordt ook heling gebracht in vorige levens en trauma’s uit dit leven.

Mediteer met de steen in de hand om gemakkelijk de Elohim, Isis, Quan Yin of Maria op te roepen.

Chakra’s

4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

Let Op

Morganiet is een ontzettend vaak vervalst gesteente. Pas op dat je geen rozenkwarts, glas of synthetische spinel koopt. De edelsteen hoort een Beryl te zijn. Het liefst licht doorzichtig hoewel die kwaliteit natuurlijk wat hoger in de kosten ligt.

Vindplaats

Brazilie, Verenigde Staten, Pakistan, Madagaskar, Mozambique, Zimbabwe, Italië, Rusland en Kazachstan.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel