Saffier

blauwe saffier informatie, werking en betekenis
Blauwe Saffier hanger

Saffier

Maharadja’s, tovenaars, bisschoppen en krijgers hebben een ding met elkaar gemeen. Allen droegen ze met liefde Saffier. De steen van wijsheid, bescherming, sterk contact met de geestenwereld, spirituele waarheid en macht. Saffier is even veelzijdig als krachtig. Ook wordt de edelsteen veelvuldig gebruikt om echtelijke trouw en vriendschap in een liefdesrelatie te bevorderen. Verder kalmeert het de geest, verdrijft het ongewenste gedachten en geestelijke spanning, brengt sereniteit en harmonie in het geestelijke, fysieke en spirituele vlak en herstelt evenwicht in het lichaam. De steen brengt voorspoed en trekt geschenken aan. Saffier is er in veel kleuren die elk hun eigen krachten toevoegen aan de steen.

Spiritueel

Saffier is een van de Spirituele Meesterstenen. Het brengt de giften van het leven naar je toe en helpt met haar krachtige energie om dromen en wensen te vervullen. Of die nou bewust of onbewust zijn maakt haar weinig uit. De steen brengt inzicht in universele waarheden en de kracht om deze te verwoorden. Het balanceert weten en intuïtie en laat de gebruiker zien. Het heft spirituele verwarring op en laat contact maken met wezens uit andere dimensies. Tegelijk beschermt de steen tegen alle slechte energieën en entiteiten.

Emotioneel & Mentaal

Saffier bevrijdt van zelfgecreëerde gevangenissen en innerlijk lijden dat er voor zorgt dat we emotioneel gesloten blijven. Het breekt muurtjes af en brengt verlichting bij depressie. Tevens een fijne steen bij dwangneuroses en psychoses omdat het de ratio en de intuïtie met elkaar verbindt waardoor de persoonlijkheid evenwichtiger is. Het zorgt voor vertrouwen in het eigen zelf en laat duidelijk spreken. De steen is behulpzaam bij: depressies, spirituele verwarring, concentratieproblemen, frustraties, zelfexpressie en verwijdert onzuiverheden.

Fysiek

Kalmeert het lichaam, reguleert de klieren, ogen, stress, bloedstoornissen, bloedingen en aders.

Blauwe Saffier

De blauwe variant staat bekend om zijn sterke band met boven. Spirituele waarheid door zuivere liefde. Blauwe Saffier is een goede steen om chakra’s en zelfs de Aarde mee te reinigen. Een kalme maar zeer sterke steen die aanmoedigt op het spirituele pad verder te gaan en tegelijk negatieve energieën omzet naar positiviteit. De steen beschermt tegen elke negatieve entiteit en wordt daarom veel bij sjamanistische rituelen gebruikt. Fysiek opent en geneest de steen het keelchakra en de schildklier. Terwijl het ook zelfexpressie en het uitspreken van de eigen waarheid bevordert.

Sterrenbeeld

Boogschutter, Maagd, Stier, Weegschaal en Schorpioen.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel