Welke edelsteen helpt bij Reuma?

Voordat je een edelsteen uitkiest om je te helpen bij de effecten van reuma is het handig om te bekijken welke in jouw specifieke geval het best past. Hiervoor is het handig de ziekte eens wat dichter te bekijken. Volgens de spirituele tradities zijn ziekten een roep van het lichaam. Het probeert te vertellen wat er mis is. We hebben hieronder een aantal van de belangrijkste redenen op een rij gezet. Onder elke reden hebben we een edelsteen geplaatst die het beste bij die reden past. Herken je meerdere punten? Maak dan een fijne combinatie van die stenen. Alle hier genoemde edelstenen passen perfect bij elkaar. Reuma wordt in het spirituele gezien als meer dan alleen een fysieke aandoening; het is een uitdrukking van emotionele, mentale en spirituele onevenwichtigheden in het lichaam.

Energetische blokkades: Reumatische aandoeningen kunnen ontstaan als gevolg van onderdrukte emoties, stress, trauma of andere psychische spanningen die zich in het lichaam kunnen manifesteren als fysieke pijn en ontsteking. Deze energie kan zich vastzetten in bepaalde delen van het lichaam, waardoor blokkades ontstaan ​​in de stroom van levensenergie.De oorzaken hiervan kunnen natuurlijk legio zijn maar de eerste stap is het aanpakken van die blokkades en de energie weer te laten stromen. Het werken aan het opheffen van deze blokkades kan helpen bij het bevorderen van genezing en het verminderen van symptomen.

De ideale steen hierbij is Hematiet. Omdat het naast de blokkade opheffende kracht ook helpt bij ontstekingen en het verlichten van pijn.

Hematiet is in alle opzichten een steen die negativiteit tegen gaat. Het trekt letterlijk negatieve energieën uit het lijf weg zo harmonie en vredigheid herstellend in het lichaam.

De steen kent een krachtige mannelijke energie, waarmee hij vrouwelijke disbalans herstelt. Negativiteit en belastende energieën worden verwijderd uit het aura en lichaam.

Emotionele oorzaken: Reuma wordt geassocieerd met diepgewortelde emotionele spanningen, zoals onderdrukte woede, verdriet of angst. Schadelijke denkpatronen kunnen langdurige negatieve effecten hebben. Zelfkritiek, schuldgevoelens of een laag zelfbeeld dragen bij aan energetische blokkades en stress in het lichaam. Deze negatieve gedachten kunnen het vermogen van het lichaam om te herstellen en zichzelf in balans te houden, verstoren, wat mogelijk kan bijdragen aan de symptomen van reuma. Door een tekort aan eigen liefde stokt de levensgroei en laat het lichaam zien dat het zich gevangen voelt.Het erkennen en loslaten van deze emoties kan een belangrijke stap zijn in het genezingsproces. Dit kan worden bereikt door middel van meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen, emotioneel werk of edelstenen.

Hierbij denken wij meteen aan Rhodochrosiet. Een heerlijke steen om dichter bij jezelf en jouw eigen liefde te komen.

De steen helpt de wereld mooi te maken. Het beschermt tegen negatieve invloeden van andere mensen en geeft de drager juist compassie en mededogen. Het maakt minder egoïstisch, helpt bij angsten en fobieën en maakt simpelweg tevreden en blij. Een fijne kwaliteit aan deze liefdevolle helper is de gave om een eerder opgelopen trauma in meditatie te herleven en dan liefdevol los te laten.

Chakra-balans: In de yogatraditie en andere spirituele systemen wordt geloofd dat reuma verband houdt met onevenwichtigheden in de chakra’s, de energiecentra van het lichaam. Het herstellen van de balans in de chakra’s door middel van chakra-meditatie, yoga en kristaltherapie kan helpen bij het bevorderen van genezing en het verlichten van jouw symptomen. Reuma kan ontstaan ​​als gevolg van een gebrek aan spirituele balans of harmonie in het leven. Dit kan worden geassocieerd met een gevoel van innerlijke onvrede, gebrek aan levensdoel of spirituele vervreemding. Het herstellen van spirituele verbindingen, zingeving en persoonlijke groei kunnen worden beschouwd als belangrijke aspecten van het genezingsproces voor sommige mensen met reuma.

Om de chakra’s in balans te brengen met behulp van edelstenen, kun je de stenen plaatsen op de daar bij horende chakrapunten tijdens meditatie of ontspanningsoefeningen. Je kunt ook edelsteenelixer maken door de edelstenen in water te laten weken en het resulterende elixer op de chakrapunten aan te brengen. Wil je er geen heel circus van maken dan zijn chakra sieraden natuurlijk erg handig. Draag ze en ze doen hun werk als vanzelf. Het is belangrijk om je intuïtie te volgen en te werken met edelstenen die resoneren met jouw energie en behoeften.

Jouw chakra’s in balans brengen doe je het beste met een van de diverse chakra-sets of sieraden die we hebben.

Zelfexpressie en creativiteit: Reuma kan ontstaan ​​wanneer de ware zelf onderdrukt wordt en dus creatieve expressie belemmert. Op zijn Hollands ‘als er niet gepraat wordt dan hoopt de zooi zich op’. Hoe langer negatieve overtuigingen binnen blijven, hoe groter het verhaal wordt, hoe zieker het lijf. Aan de andere kant laat het lijf ook simpelweg zien dat je opgesloten zit in datzelfde lijf. Uiten en verbinding maken met anderen is dan dus letterlijk van levensbelang.

Het cultiveren van creativiteit, zelfexpressie en authentiek leven helpt dus bij het herstellen van de verbinding met de innerlijke kern en het bevorderen van genezing op alle niveaus.

Hiervoor hebben we Apatiet in gedachte. Een edelsteen die naast pijn verlichtend en ontstekingsremmend je helpt om beter te uiten en lol in het leven te hebben. Het ‘hier zijn’ omarmen.

Apatiet heeft een sterke connectie met het keelchakra, dat verbonden is met communicatie, expressie en zelfexpressie. Door het keelchakra te stimuleren en in balans te brengen, kan Apatiet helpen bij het openen van communicatiekanalen en het vrijuit uiten van gedachten en emoties.

Acceptatie en loslaten: Eigenlijk begint genezing altijd met acceptatie. Niet zozeer het accepteren dat je nu eenmaal ziek ben, wel dat het aanwezig is en dat het er mag zijn. Je kunt immers pas loslaten als je hebt geaccepteerd dat het er is. Het omarmen van de huidige situatie zoals die is, met mededogen en liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf en de ziekte. Door dit proces van acceptatie kun je een dieper begrip ontwikkelen voor jezelf en het pad naar heelwording. Daarnaast laat dit zien dat jij niet je ziekte bent maar dat het een levensfase is waar je nu in zit.

Aquamarijn staat bekend om zijn kalmerende en verhelderende energie. De edelsteen helpt bij het ontwikkelen van een gevoel van vertrouwen en overgave aan het universum. Door eraan te herinneren dat alles gebeurt zoals het zou moeten en dat je kunt vertrouwen op de stroom van het leven, kan aquamarijn helpen om los te laten wat je niet kunt veranderen. Daarnaast leert het omm open te staan voor nieuwe mogelijkheden. Het kan helpen bij het bevorderen van emotionele helderheid, het loslaten van emotionele bagage en het accepteren van veranderingen in het leven.

Hoewel het belangrijk is om raad aan een arts te vragen bij reumatische aandoeningen, kunnen edelstenen een aanvulling vormen op het algehele welzijn en herstel. Het is belangrijk op te merken dat deze spirituele perspectieven op reuma niet bedoeld zijn als vervanging voor medische behandelingen, maar eerder als aanvulling daarop. Mensen met reuma wordt aangeraden om samen te werken met zowel medische professionals als spirituele begeleiders om een uitgebreid behandelplan te ontwikkelen dat rekening houdt met alle aspecten van hun welzijn. Edelstenen en andere spirituele behandelingen kunnen zoals gezegd medische behandeling versterken maar zijn geen vervanging.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>