Welke edelstenen helpen bij depressie?

De dagen worden korter, de winter komt er weer aan. Depressie en winterdepressie zijn veelvoorkomende begrippen. Het gebrek aan zonlicht en daglicht heeft vaak een direct effect op de gemoedstoestand. Lichtwezens als mensen gedijen nu eenmaal bij veel licht. Gelukkig stralen kristallen hun licht graag en veelvuldig. Mensen die gediagnostiseerd zijn met (chronische) depressie kunnen zeker baat hebben bij edelstenen. Het kan een mooie aanvullende ondersteuning* zijn.

Welke edelstenen kun je dan het beste dragen tijdens de donkere dagen?

Hieronder hebben we vier spirituele ondersteuners bij depressie voor je op een rij gezet:

Apatiet

Een steen die jou in je kracht zet. Apatiet geeft levensvreugde. Apatiet gaat lusteloosheid en prikkelbaarheid tegen.
De blauwe variant helpt wanneer de depressie komt vanuit een minderwaardigheidscomplex.
Deze blauwige steen bevordert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei. Daarnaast heeft het een positief effect op autisme, hyperactiviteit en de stofwisseling.

Citrien

Citrien is een fijne steen die de aura beschermt. En dat is handig als de depressie samenhangt met niet-eigen energieën. Juist voor mensen met een gevoelige aura.
Hij versterkt het derde chakra, de Ik Ben chakra. Citrien die aluminium bevat, heeft een regenererende werking op de zenuwen. Het is een steen die de drager dicht bij zichzelf brengt.
Deze goudgele steen werd al in de Middeleeuwen voorgeschreven als middel tegen depressie. Hij helpt bij het creëren van rijkdom en overvloed.

Lepidoliet

Deze steen is enorm ondersteunend bij depressie en slaapstoornissen. In Lepidoliet zit natuurlijk lithium. Daarnaast verlicht het stress en beschermt.
Deze paarsige steen gaat straling van computers en andere schermen tegen. Daarmee werkt ondersteunend het kristal bij RSI-klachten.
Op emotioneel niveau laat lepidoliet weer beseffen dat het ik belangrijk is.

Gele Calciet

Deze warme steen is letterlijk een zon in je huis. Hij geeft een energie-boost en helpt het immuunsysteem.
Bij winterdepressies is deze steen fijn. Bovendien neemt hij negatieve energieën weg. Bestel gele tot honing calciet in onze webshop.
Je kunt de edelstenen bijvoorbeeld dragen in je broekzak, of in je kamer plaatsen op een plek waar je gaat zitten om tot rust te komen.

* Edelstenen zijn geen vervanging voor medische bezoeken en/of medicijnen.

Natuurlijk is het beste als je zelf kan voelen welke steen jou aanspreekt. Op zoek naar deze, of andere stenen die helpen bij depressie? Kom langs in de winkel of neem een kijkje in de webshop.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>