Goudsteen (Goldfuss, blaufuss)

Goudsteen trommelsteen knuffelsteen gepolijst
Goudsteen, trommelstenen

Werking Goudsteen

In de 16e eeuw probeerden Italiaanse monniken via een magisch alchemistisch proces de heilige graal van de alchemie te creëren: goud. Iets creëren dat al bestaat is echter onmogelijk en dus werd de uitkomst goudsteen. De steen heeft veel spirituele eigenschappen van echt goud, maar oogt anders en zeker niet minder mooi. Hoewel de steen met inmenging van mensen vervaardigd wordt, heeft ze sterk helende eigenschappen. Net als goud trekt de steen rijkdom en geluk aan. Naar gelang de kleur wordt de steen ook wel Goldfuss (bruin, roodachtig) of Blaufuss (donker blauw achtig paars) genoemd.

Spiritueel

Goudsteen is een krachtig aardingsinstrument. Houd de steen vast om uit het hoofd naar het lichaam en zelfs de aarde te gaan. Welke chaos er ook in je hoofd aan de gang was, beide voeten staan weer stevig op aarde. De steen trekt daarnaast geluk en overvloed aan.

Emotioneel & Mentaal

De steen geeft kracht en energie maar ook hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt om gestelde doelen te bereiken. De alchemistische steen weekt emotie en verdriet los en maakt ze beter beheersbaar omdat hij je afstand leert nemen.

Berusting, eigenwaarde en standvastigheid zijn enkele andere kernwaarden. Ook voor mensen die erg snel schrikken en waarbij de paniek overheerst, is de deze steen een echte rustbrenger. Bij een al te heftige blokkade op emotioneel gebied en het verwerken hiervan, zou een combinatie van groene Calciet met de Goudsteen de moeite waard zijn om te gaan dragen. De communicatie in een ruimte wordt met de deze mooi schitterende steen genuanceerder, zodat er duidelijkheid ontstaat en men elkaar beter begrijpt. Om de totale ontspanning en rust in jezelf te vinden of te hervinden is de Goudsteen een prima steen.

Fysiek

Fysiek heeft Goudsteen een positieve werking op de maag, nieren, voortplantingsorganen en prostaat. Maar stopt daar niet bij het geeft ruimte voor de eigen zelf hiermee de ademhaling verbeterend. Echter ook voor benauwdheid bij het hart is Goudsteen de ideale steen. De hersenen worden extra geprikkeld waardoor het denken, vooral het logisch denken en de concentratie verbetert. Het kristal is een echte stimulator, daardoor is hij goed bij flauwvallen, ongecontroleerde reflexen en voor de algehele coördinatie van het lichaam en de geest. Verder is de Goudsteen goed voor botten en spieren doordat hij voor een goede doorstroming van onder naar boven zorgt. Tevens is de goudbruine steen heel goed te gebruiken bij problemen aan de baarmoeder.

Roken

Om te stoppen met roken is een combinatie met Rookkwarts een goede optie. Hij geeft meer ruimte en lucht aan de longen. Dit is een echte steen om weer in balans te komen wanneer de chakra’s verstoord zijn door invloeden van buitenaf. Ook het reukvermogen wordt versterkt.

Chakra

De rood/bruine variant werkt vooral in op het basis chakra (1e) en heiligbeen chakra (2e) en de donkerblauwe variant op het keel chakra (5e) en voorhoofd chakra (6e)

Combinatie stenen voor Goudsteen

Om de aardende kracht te versterken is een combinatie met een of meerdere van de volgende stenen een goed idee: Carneool, Gele Calciet of Tijgeroog. Om te stoppen met roken zoals eerder genoemd een combinatie met Rookkwarts. En om de ziel te laten indalen op aarde een combinatie met Golden Healer of Regenboog Obsidiaan.

Vindplaats Goudsteen

Zoals eerder vermeld is dit een alchemistische steen wat betekent dat hij door mensen handen vervaardigd is.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel