Hemimorfiet

Werking Hemimorfiet

hemimorfiet punt bij werking fotoOntdek de magie van Hemimorfiet, de edelsteen die welzijn naar een hoger niveau tilt! De zacht blauwe edelsteen bevordert fysiek herstel, verlicht pijn en ondersteunt een gezonde bloedcirculatie. Deze betoverende kristal herstelt emotionele balans, versterkt zelfvertrouwen en brengt innerlijke rust. Spiritueel opent de steen de deur naar hogere rijken, verbetert paranormale gaven en faciliteert contact met engelen en spirituele gidsen. Het biedt harmonie, groei en diepgaande transformatie. Laat je inspireren door de helende energie en ervaar de veelzijdige kracht van deze unieke edelsteen.

Spiritueel

Hemimorfiet staat bekend om zijn indrukwekkende metafysische eigenschappen die bijdragen aan spirituele groei en ontwikkeling. De krachtige energie van deze kristal verbetert paranormale gaven en vermogens, waardoor het een onmisbaar hulpmiddel is voor iedereen die zijn spirituele pad wil verdiepen en zijn bewustzijn wil verruimen. Hemimorfiet draagt een sterke resonantie die helpt bij het vergroten van spiritueel bewustzijn en ondersteunt persoonlijke transformatie. Deze kristal faciliteert spirituele ontwikkeling door het verbeteren van paranormale vermogens en het uitbreiden van spirituele bewustwording. De energie van de steen opent de deur naar diepere spirituele ervaringen en helpt bij het verkennen van hogere spirituele rijken en het engelenrijk.

Kundalini & Auraveld

De energie van Hemimorfiet bouwt een sterke en ononderbroken verbinding met spirituele wezens in het engelenrijk. Deze kristal maakt heldere en stabiele transmissie van informatie, boodschappen en spirituele begeleiding mogelijk. Door zijn krachtige resonantie verbetert de edelsteen de ontvangst van spirituele boodschappen, goddelijke leiding en kennis van hogere wezens en goddelijke geesten. Hemimorfiet zuivert, balanceert en versterkt het persoonlijke auraveld, wat bijdraagt aan een algehele energetische balans en welzijn. Deze kristal faciliteert lichtactivatie en versterkt de energie van andere kundalini kristallen, waardoor hun metafysische gebruik en lichtenergie worden verbeterd. Dit bevordert spirituele groei en helpt bij het ontwaken van de kundalini energie.

De sterke vibratie van Hemimorfiet maakt contact en communicatie met hogere wezens, engelen, deva’s, natuurgeesten en spirituele gidsen mogelijk. Deze kristal fungeert als een brug tussen de fysieke en spirituele wereld, waardoor diepe spirituele inzichten en verbindingen worden bevorderd. Hemimorfiet versterkt paranormale gaven en vermogens zoals helderziendheid, channeling, mediumschap en telepathie. Deze kristal helpt bij het ontwikkelen en verfijnen van deze vermogens, waardoor een dieper begrip en een grotere beheersing van spirituele vaardigheden mogelijk wordt.

Emotioneel & Mentaal

Hemimorfiet is een krachtige bondgenoot voor emotioneel en mentaal welzijn. Deze bijzondere edelsteen biedt een scala aan helende eigenschappen die helpen bij het versterken van zelfvertrouwen, het bevorderen van innerlijke rust, en het harmoniseren van relaties. Of het nu gaat om het overwinnen van angst, het verbeteren van communicatie, of het brengen van vreugde en helderheid in het leven, Hemimorfiet ondersteunt op elk niveau. Ontdek hoe deze veelzijdige kristal bijdraagt aan een stabiele, gelukkige en veerkrachtige gemoedstoestand. Hemimorfiet kristallen staan bekend om hun vermogen om het zelfvertrouwen te vergroten. De krachtige energie van deze edelsteen bouwt een sterker zelfrespect op en stelt iemand in staat om zijn of haar volledige potentieel te bereiken. Deze kristal optimaliseert de innerlijke kracht en onthult de innerlijke waarheid, waardoor uitdagingen in het leven makkelijker te overwinnen zijn. De steen helpt bij het opruimen en loslaten van emotionele problemen en leert de spirituele lessen die hierachter schuilgaan. De kristal brengt vreugde en stimuleert gevoelens van geluk en tevredenheid. De kalmerende energie van de zachtblauwe steen verzacht angst en sterke emoties, wat leidt tot een diep gevoel van innerlijke vrede. Bovendien bevordert de edelsteen zelfontwikkeling en gezonde persoonlijke aanpassing.

Herstellende energie

Hemimorfiet draagt herstellende energie die negatieve en ongezonde hechtingen opruimt. Deze kristal harmoniseert en herstelt gebroken en defecte relaties. De energie van het kristal verbetert communicatie en zelfexpressie, en moedigt het loslaten van negatieve emoties aan, waardoor men beter in staat is zichzelf te uiten. De veelal blauwe kristallen helpen bij het verwijderen van gehechtheid aan dingen, gebeurtenissen en mensen. De edelsteen maakt het mogelijk om kwaadaardige gedachten en manipulatieve onderbewuste ‘gaslighting’ los te laten. De steen fungeert als een bron van troost en inspiratie, en bevordert levendigheid en een positieve levenshouding. De stenen verzachten gevoelens van verdriet en rouw, en optimaliseren de kracht om zich aan te passen en om te gaan met verlies. Deze edelsteen begeleidt de geestelijke verschuiving, het denken en de spirituele initiatie, en helpt bij de overgang naar nieuwe mentale en spirituele staten. De edelsteen brengt positieve vibraties die overvloed in alle vormen, rijkdom en welvaart aantrekken. Deze edelsteen is een bron van geluk en goede fortuin, en ondersteunt een gezonde emotionele en mentale staat door zijn veelzijdige helende eigenschappen.

Fysiek

Hemimorfiet staat bekend om zijn indrukwekkend helende eigenschappen die bijdragen aan het fysieke welzijn. Deze edelsteen, met zijn krachtige en rustgevende energie, ondersteunt verschillende systemen in het lichaam en helpt bij het herstellen van balans en gezondheid. Van het bevorderen van een gezonde bloedcirculatie tot het verlichten van pijn en het stimuleren van het hormonale evenwicht, Hemimorfiet speelt een veelzijdige rol in de ondersteuning van het fysieke lichaam. Hieronder hebben we de fysieke voordelen voor je op een rij gezet.

Bloedcirculatie

Ondersteunt de bloedsomloop en het Hart. De resonantie van deze edelsteen helpt bij het voorkomen en verlichten van bloedstoornissen, hartziekten en hartproblemen.

Hoofdpijn

Helpt bij het verlichten van hormonale hoofdpijnen. De helende eigenschappen van deze edelsteen bieden verlichting en ondersteuning bij hoofdpijn veroorzaakt door hormonale schommelingen.

Gewichtsverlies

Draagt bij aan het reguleren en beheersen van overgewicht. Deze edelsteen helpt bij het bevorderen van een gezond lichaamsgewicht door de stofwisseling te stimuleren.

Pijnverlichting

Wordt gezegd te helpen bij het beheersen en verlichten van pijn. De kalmerende energie van deze edelsteen verlicht pijn in het subtiele lichaam en bevordert algehele ontspanning.

Spijsverteringssysteem

Helpt bij het genezen van zweren en verlicht pijn gerelateerd aan zweren. Deze edelsteen ondersteunt de spijsvertering en bevordert een gezonde maagfunctie.

Endocriene Systeem

Draagt bij aan de regulatie en stimulatie van hormonen in het lichaam. Deze edelsteen helpt bij hormonale onevenwichtigheden en hormonale schommelingen.

Spieren

Hemimorfiet helpt bij rusteloze benen. Deze helende edelsteen bevordert spierontspanning en vermindert spierspanning.

Cellen

Geeft krachtige energie af die multidimensionale cellulaire genezing bevordert. Door het genezen van cellen, de basisbouwstenen van het menselijk lichaam, draagt deze edelsteen bij aan algeheel welzijn.

Voortplanting

Optimaliseert de geslachtsorganen. De krachtige energie van deze edelsteen helpt bij herpes en bevordert de gezondheid van de voortplantingsorganen.

Huid

Bevordert genezing en regeneratie van de huid. Deze edelsteen verlicht en geneest wratten, zonnebrand, brandwonden en andere huidwonden.

Kanker

De steen draagt kalmerende energie die mensen met kanker ondersteunt en de symptomen verlicht. Deze edelsteen biedt troost en helpt bij het bevorderen van welzijn tijdens ziekte.

Klieren

Hemimorfiet reguleert de pijnappelklier en hypofyse. De krachtige vibratie van deze edelsteen helpt bij het reguleren van de eetlust.

Vrouwelijke Gezondheid

Ondersteunt hormonale schommelingen en PMS. De kalmerende energie van deze edelsteen verlicht pijn tijdens de menstruatie door de bloedstroom te reguleren.

Ademhalingssysteem

Versterkt de longen en hun onderdelen. De sterke resonantie van deze edelsteen helpt bij het verlichten en verhelpen van ademhalingsproblemen zoals astma en allergieën.

Chinese Larimar

Hemimorfiet wil nog wel eens verward worden met Larimar en wordt daarom ook wel eens gekscherend Chinese Larimar genoemd. De twee edelstenen hebben echter geen relatie tot elkaar.

Hemimorfiet & Chakra’s

Hemimorfiet draagt een sterke resonantie die de lagere chakra’s en de hogere hartchakra activeert en in balans brengt, terwijl het ook de energiesystemen harmoniseert. Deze edelsteen speelt een cruciale rol in het bevorderen van de energetische gezondheid en het versterken van de verbinding tussen lichaam en geest.

Keelchakra

De verbinding met de keelchakra verbetert zelfvertrouwen en communicatie, zowel op het fysieke als op het spirituele vlak. Hemimorfiet helpt bij het uiten van gedachten en emoties, wat leidt tot betere zelfexpressie en eerlijkheid. Deze activering zorgt voor een vloeiende communicatie en versterkt de mogelijkheid om zowel persoonlijke als spirituele boodschappen duidelijk over te brengen.

Kruinchakra

Hemimorfiet balanceert en activeert de kruinchakra, wat een gevoel van eenheid en verbinding met het goddelijke bevordert. Door deze chakra te openen, wordt de stroom van universele energie vergroot, wat leidt tot een dieper spiritueel begrip en verlichting. Het gevoel van verbondenheid met het universum en de kosmische energieën wordt versterkt, wat bijdraagt aan spirituele groei en bewustwording.

Derde-Oogchakra

Hemimorfiet ondersteunt de balans en activatie van de derde-oogchakra, wat leidt tot een groter begrip en bewustzijn. Deze activering bevordert intuïtie, inzicht en helderziendheid, waardoor een dieper begrip van de innerlijke en uiterlijke wereld ontstaat. Het stimuleert mentale helderheid en helpt bij het ontwikkelen van paranormale gaven zoals helderziendheid en telepathie.

Hartchakra

Door de hartchakra te activeren, versterkt de steen liefde, zelfliefde, compassie, empathie en emotionele genezing. Deze edelsteen opent het hart voor liefdevolle energieën en bevordert emotioneel evenwicht en genezing. Het helpt bij het loslaten van emotionele pijn en wrok, wat leidt tot een staat van vrede en harmonie in relaties en zelfzorg.

Hogere Hartchakra

De hogere hartchakra, ook wel etherische chakra genoemd, wordt geactiveerd door Hemimorfiet, waardoor de verbinding tussen de ziel en het gedeelde goddelijke bewustzijn wordt versterkt. Deze chakra verbindt de fysieke en spirituele aspecten van het hart, bevordert een diepere spirituele verbinding en ondersteunt het ervaren van onvoorwaardelijke liefde en mededogen. Het helpt bij het begrijpen van de spirituele lessen achter levensgebeurtenissen en bevordert een gevoel van eenheid met het universum.

Hemimorfiet en Sterrenbeelden

hemimorfiet punt bij werking foto 2Hemimorfiet is een veelzijdige edelsteen die krachtige energetische verbindingen heeft met verschillende sterrenbeelden. Deze kristal, bekend om zijn helende en balancerende eigenschappen, kan specifieke voordelen bieden aan mensen die onder bepaalde astrologische tekens zijn geboren.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschaal, geregeerd door de planeet Venus, heeft baat bij de harmoniserende en evenwichtige energieën van Hemimorfiet. Deze edelsteen bevordert zelfexpressie en communicatie, wat Weegschalen helpt om hun natuurlijke diplomatieke vaardigheden te versterken. Daarnaast ondersteunt Hemimorfiet de zoektocht naar balans en harmonie in relaties, iets waar Weegschalen veel waarde aan hechten.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutter, een teken dat wordt gekenmerkt door zijn avontuurlijke geest en honger naar kennis, kan profiteren van de spirituele groei die Hemimorfiet biedt. Deze kristal helpt Boogschutters bij het uitbreiden van hun bewustzijn en het verkrijgen van diepere inzichten, wat hun zoektocht naar wijsheid en waarheid bevordert. Hemimorfiet ondersteunt ook de energieke en optimistische aard van Boogschutters door hen te helpen focussen en hun innerlijke kracht te versterken.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen, een teken dat diep verbonden is met emoties en intuïtie, kan veel voordeel halen uit de zachte en helende energieën van Hemimorfiet. Deze edelsteen helpt Vissen om hun emoties te balanceren en bevordert innerlijke vrede en zelfliefde. Hemimorfiet versterkt ook de intuïtieve vermogens van Vissen, waardoor ze beter in staat zijn om hun spirituele gaven en creatieve talenten te benutten.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen, bekend om hun veelzijdigheid en communicatieve vaardigheden, kunnen profiteren van de ondersteunende energie van Hemimorfiet. Deze kristal helpt Tweelingen om hun gedachten en ideeën helder te communiceren en bevordert zelfvertrouwen in hun interacties. Hemimorfiet helpt ook bij het brengen van rust en focus, wat Tweelingen kan helpen om hun vele interesses en projecten beter te beheren.

Stier (20 april – 20 mei)

Stier, geregeerd door Venus, vindt baat bij de aardende en stabiliserende eigenschappen van Hemimorfiet. Deze edelsteen ondersteunt Stieren bij het cultiveren van zelfliefde en emotioneel evenwicht, terwijl het ook helpt bij het versterken van hun gevoel van veiligheid en stabiliteit. Hemimorfiet bevordert ook de creatieve en artistieke talenten van Stier, waardoor ze hun natuurlijke schoonheid en harmonie kunnen uitdrukken.

Verschillende Soorten Kleuren Hemimorfiet

Hemimorfiet komt voor in diverse kleuren, elk met unieke energetische eigenschappen en voordelen. De variëteit aan kleuren maakt deze edelsteen veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen in kristaltherapie en spirituele praktijken.

Blauw

Blauwe Hemimorfiet is misschien wel de meest bekende variëteit. Deze kleur staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende energie, die helpt bij het verlichten van stress en angst. Deze meest voorkomende kleur bevordert communicatie en zelfexpressie, waardoor het een uitstekende keuze is voor het werken met de keelchakra.

Groen

Groene Hemimorfiet straalt een energie uit die groei, balans en harmonie bevordert. Deze kleur helpt bij het herstellen van evenwicht in het hartchakra, waardoor liefde, mededogen en emotionele genezing worden gestimuleerd. Het groene gesteente is ideaal voor iedereen die op zoek is naar emotionele balans en een diepere verbinding met de natuur.

Wit

Witte Hemimorfiet heeft een zuiverende en verhelderende energie. Deze kleur is uitstekend voor het zuiveren van de aura en het verwijderen van negatieve energieën. De Witte steen helpt bij het bevorderen van spirituele groei en inzicht, en ondersteunt het werken met de kruinchakra.

Geel

Gele Hemimorfiet straalt een energie van vreugde, positiviteit en optimisme uit. Deze kleur helpt bij het versterken van zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. Gele Hemimorfiet ondersteunt de zonnevlechtchakra en bevordert motivatie en zelfexpressie.

Roze

Roze Hemimorfiet is doordrenkt met energieën van liefde en compassie. Deze kleur bevordert zelfliefde, emotionele genezing en verzorging van relaties. De roze edelsteen is ideaal voor het werken met de hartchakra en het bevorderen van een liefdevolle omgeving.

Grijs

Grijze Hemimorfiet biedt een kalmerende en stabiliserende energie. Deze kleur helpt bij het verminderen van angst en spanning, en bevordert een gevoel van veiligheid en aarding. De Grijze steen ondersteunt een evenwichtige en stabiele mentale toestand.

Transparant

Transparante of heldere Hemimorfiet heeft een sterke zuiverende energie. Deze kleur helpt bij het reinigen van het energielichaam en het verbeteren van mentale helderheid. De Transparante variant bevordert spirituele ontwikkeling en ondersteunt het werken met de kruinchakra en het derde oog.

Verzorging, Reiniging en Opladen van Hemimorfiet

Hemimorfiet, met zijn krachtige en veelzijdige eigenschappen, verdient zorgvuldige aandacht om zijn energie en effectiviteit te behouden. Hier zijn enkele stappen voor de verzorging, reiniging en het opladen van deze bijzondere edelsteen.

Verzorging van Hemimorfiet

Om Hemimorfiet in optimale conditie te houden, is het belangrijk om de edelsteen regelmatig te reinigen en op te laden. Vermijd blootstelling aan agressieve chemicaliën of harde schokken, aangezien deze de steen kunnen beschadigen. Bewaar Hemimorfiet op een veilige plek, bij voorkeur in een zachte doek of een speciale edelsteenhouder, om krassen en beschadigingen te voorkomen.

Reinigen & Opladen van Hemimorfiet

Na het reinigen moet Hemimorfiet worden opgeladen om zijn energie te herstellen. Hier zijn enkele methoden om de steen op te laden:

  • Kristalclusters: Plaats de steen op een cluster van Bergkristal of bij Seleniet. Deze kristallen staan bekend om hun vermogen om andere stenen op te laden en te revitaliseren.
  • Zonlicht: Korte blootstelling aan zonlicht kan helpen om de energie van Hemimorfiet te herstellen. Plaats de steen gedurende enkele uren in de ochtendzon voor de beste resultaten. Let wel op, teveel zon kan de steen doen verkleuren.
  • Maanlicht: Hemimorfiet reinigen en tegelijk opladen in het licht van de volle maan is een zachte en effectieve methode. Laat de steen ‘s nachts buiten of op een vensterbank liggen om de maanenergie op te nemen.
  • Visualisatie: Houd de steen in je hand en visualiseer een helder, wit licht dat de steen omringt en doordringt. Stel je voor dat dit licht de steen vult met energie en vitaliteit.
  • Wierook: Houd de steen in de rook van reinigende wierook, zoals Salie, Palo Santo of een Smudge Stick. Visualiseer hoe de rook de negatieve energieën wegneemt en de steen zuivert.

Door regelmatig zorg te dragen voor Hemimorfiet, wordt de kracht en de helende werking van de steen behouden en versterkt. Hierdoor blijft deze edelsteen een waardevolle bondgenoot in jouw reis naar welzijn en spirituele groei.

Wat is Hemimorfiet?

Hemimorfiet is een zeldzaam mineraal met de chemische formule Zn4Si2O7(OH)2 · H2O. Het wordt in 1965 in Europa ontdekt door Sir Charles Worden en vernoemd naar Henry Hemimorph, de wetenschapper die in 1773 het element dibromide ontdekte. Dit mineraal behoort tot de zeolietgroep en is een gehydrateerd calciumzinksilicaat dat wordt gevonden in de geoxideerde zones van zinkafzettingen in botryoidale vorm.

Hemimorfiet komt voor in verschillende kleuren zoals helder, wit, geel, bruin, oranje, rood, lichtgroen, lichtblauw en blauw. Het is zeer hard en broos bij kamertemperatuur. Over de hele wereld wordt hemimorfiet ontdekt, onder andere in Italië, Duitsland, België, Madagaskar, Namibië, Griekenland, Oostenrijk, de Congo, China, Thailand, Mexico, Australië, Rusland, Polen, Algerije en de Verenigde Staten.

Met een orthorombisch en tabulair kristalsysteem, glasachtige glans en witte strepen lijkt hemimorfiet sterk op mineralen zoals Smithsoniet, Bariet en Cerussiet. De kristallen komen meestal voor in lichtgroen, lichtblauw en blauw, met enkele donkere matrixshows en zeldzame blauwe banden.

Hemimorfiet staat ook bekend onder verschillende namen zoals elektrisch calamine, kieselgalmei, calamina en wagiet. Deze kristallen worden al eeuwenlang gebruikt in oude genezingsmethoden. Als onderdeel van calamine met grote hoeveelheden zink, werd de steen traditioneel ingezet voor huidbehandelingen, bloedzuivering en regulatie.

Etymologie van Hemimorfiet

De naam “Hemimorfiet” vindt zijn oorsprong in het Griekse woord “hemi” dat “half” betekent en “morph” dat “vorm” betekent. Deze naam verwijst naar de unieke kristalstructuur van het mineraal, die asymmetrisch is en aan beide uiteinden verschillende vormen vertoont. De term werd voor het eerst geïntroduceerd toen het mineraal werd ontdekt en geclassificeerd vanwege deze karakteristieke eigenschap.

De steen werd in 1965 in Europa ontdekt door Sir Charles Worden en vernoemd naar Henry Hemimorph, de wetenschapper die in 1773 het element dibromide ontdekte. Door zijn bijzondere kristalstructuur en veelzijdige kleurvariaties is Hemimorfiet niet alleen geliefd bij geologen, maar ook bij verzamelaars en liefhebbers van edelstenen en mineralen.

Met een naam die de unieke vorm van zijn kristallen perfect beschrijft, blijft Hemimorfiet een fascinerend en waardevol mineraal in zowel wetenschappelijke als spirituele kringen.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen. 

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>