Labradoriet

istal

"<yoastmark

Werking Labradoriet

Labradoriet is een van de meest geliefde stenen in edelstenen land. De prachtige schittering evenaart welhaast de kwaliteiten van het kristal. Een krachtig veld tegen negativiteit draait het de zaken graag om en brengt een frisse dosis positiviteit. Een steen die de fantasie prikkelt en een gezonde portie zelfvertrouwen geeft. Labradoriet is een vruchtbare steen. Valt de steen uit elkaar dan maakt ze het land vruchtbaar maar ook spiritueel plukt haar drager de vruchten van deze beschermende steen. Zowel letterlijk – helpt tegen onvruchtbaarheid – als figuurlijk –  maakt creatief en stimuleert de fantasie.

Spiritueel

Labradoriet staat bekend als een krachtige spirituele steen die vaak geassocieerd wordt met mystiek en magie. Deze edelsteen helpt bij het openen en activeren van het Derde Oog en het Kruinchakra, wat toegang biedt tot hogere bewustzijnsniveaus en intuïtieve vermogens. De steen bevordert innerlijke visie en diepere inzichten, waardoor meditatie en spirituele oefeningen worden versterkt. De steen helpt bij het verbinden met hogere spirituele energieën en gidsen, en bevordert een dieper begrip van spirituele lessen en doelen.

Daarnaast wordt Labradoriet beschouwd als een beschermende steen die negatieve energieën afweert en het aura zuivert en beschermt, waardoor een veilige en stabiele omgeving voor spirituele groei ontstaat. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven.

Emotioneel & Mentaal

Emotioneel biedt Labradoriet aanzienlijke ondersteuning door het verlichten van stress en angst. De steen helpt bij het balanceren van emoties, wat leidt tot een gevoel van kalmte en innerlijke rust. De edelsteen bevordert emotionele heling door zelfreflectie en helpt bij het begrijpen en loslaten van oude patronen, angsten en trauma’s. Dit bevordert emotionele stabiliteit en een beter zelfbeeld.

Mentaal stimuleert de steen helderheid, focus en intellectuele capaciteit. De steen helpt bij het ordenen van gedachten en bevordert een scherpe geest, wat nuttig is bij het oplossen van problemen en het maken van beslissingen. Labradoriet bevordert creativiteit en nieuwe ideeën, waardoor het een uitstekende bondgenoot is voor kunstenaars, schrijvers en iedereen die creatieve oplossingen zoekt. Het helpt bij het overwinnen van mentale blokkades en bevordert een positieve mindset, waardoor de geest helder en gefocust blijft.

Fysiek

Fysiek staat Labradoriet bekend om zijn helende eigenschappen die het lichaam revitaliseren en versterken. De steen ondersteunt het immuunsysteem en helpt het lichaam om sneller te herstellen na ziekte of uitputting. Het kristal bevordert een goede stofwisseling en helpt bij het reguleren van hormonen, wat bijdraagt aan een algeheel gevoel van welzijn. Het wordt vaak gebruikt om pijn en ongemakken te verlichten, vooral die gerelateerd aan de botten, gewrichten en de wervelkolom.

Daarnaast helpt Labradoriet bij het harmoniseren van de energiestroom in het lichaam, wat leidt tot een betere fysieke balans en vitaliteit. De steen bevordert een verhoogde energieniveau en helpt bij het verminderen van vermoeidheid en uitputting. Door de algehele gezondheid te ondersteunen en te verbeteren, draagt het gesteente bij aan een gevoel van fysieke kracht en vitaliteit, wat essentieel is voor een actief en gezond leven.

Specifieke gezondheids klachten & Labradoriet

Labradoriet heeft ook een positief effect op verschillende specifieke gezondheidsklachten. Het helpt bij het verlichten van symptomen van verkoudheid, door het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een sneller herstel. Voor aandoeningen zoals jicht en reuma biedt het kleurrijke kristal verlichting van pijn en ontstekingen, wat bijdraagt aan een betere mobiliteit en minder ongemak. De steen ondersteunt ook de gezondheid van de ogen, helpt bij het verbeteren van het gezichtsvermogen en verlicht ooggerelateerde klachten.

Vrouwen kunnen veel baat hebben bij de steen vanwege zijn positieve effect op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten. De steen helpt bij het reguleren van de menstruatiecyclus en vermindert pijn en ongemak geassocieerd met menstruatie. Hierdoor draagt de edelsteen bij aan een verbeterd algeheel welzijn en een grotere mate van comfort tijdens de menstruatieperiode.

Jochem op zoek naar Labradoriet

Labradoriet en Chakra’s

Labradoriet speelt een belangrijke rol in het balanceren en activeren van verschillende chakra’s. De energie van Labradoriet is vooral verbonden met het 3e chakra (zonnevlechtchakra), het 4e chakra (hartchakra), het 5e chakra (keelchakra), het 6e chakra (voorhoofdchakra) en het 7e chakra (kruinchakra).

3e Chakra (Zonnevlecht, gevoelswarmte)

Het 3e chakra, gelegen in de bovenbuik, is het centrum van persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en wilskracht. Labradoriet helpt dit chakra te versterken door het bevorderen van zelfverzekerdheid en innerlijke kracht. Het helpt bij het overwinnen van onzekerheden en het nemen van beslissingen met meer zelfvertrouwen.

4e Chakra (Hart, Liefde & Liefhebben)

Het 4e chakra, gelegen in het midden van de borst, is het centrum van liefde, compassie en emotionele balans. Labradoriet helpt dit chakra te openen en te balanceren, waardoor gevoelens van liefde en verbondenheid worden versterkt. Het bevordert ook emotionele genezing en helpt bij het overwinnen van hartzeer en verdriet.

5e Chakra (Keel, Ordenen & Creëren)

Het 5e chakra, gelegen in de keel, is verantwoordelijk voor communicatie en expressie. Labradoriet helpt dit chakra te openen en te balanceren, wat leidt tot betere communicatievaardigheden en het vermogen om je waarheid te spreken. Het stimuleert een heldere expressie van gedachten en gevoelens, en helpt bij het overwinnen van angsten gerelateerd aan spreken in het openbaar.

6e Chakra (3e oog, Intuïtie)

Het 6e chakra, ook wel het Ajna-chakra genoemd, bevindt zich tussen de wenkbrauwen en is het centrum van intuïtie en innerlijk zicht. Labradoriet is bijzonder krachtig voor dit chakra, omdat het helpt bij het versterken van intuïtieve vermogens en spiritueel bewustzijn. De steen bevordert helderheid van geest en vergemakkelijkt diepe meditatie, wat leidt tot een verhoogd inzicht en begrip van de wereld om je heen.

7e Chakra (Kruin, Overgave & Geloof)

Het 7e chakra, gelegen aan de bovenkant van het hoofd, is het centrum van spirituele verbinding en verlichting. Labradoriet helpt dit chakra te activeren en in balans te brengen, wat leidt tot een gevoel van verbondenheid met het universum en een dieper spiritueel bewustzijn. De steen bevordert een hogere staat van bewustzijn en helpt bij het verkrijgen van diepe inzichten tijdens meditatie en spirituele praktijken.

Labradoriet soorten

Labradoriet komt in verschillende soorten en kleuren, elk met unieke eigenschappen en energetische voordelen. Of het nu de betoverende en creatieve energie van Zeemeermin Labradoriet is, de communicatieve kracht van Blauwe Labradoriet, de zelfverzekerdheid en vitaliteit van Gouden Labradoriet, of de beschermende en veelzijdige energie van gewone Labradoriet, elke variant biedt specifieke voordelen die je kunnen helpen bij het bereiken van je spirituele en emotionele doelen. Door de verschillende soorten te verkennen, kun je de variant vinden die het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past.

Zeemeermin Labradoriet

Zeemeermin Labradoriet is een bijzondere variant die zich onderscheidt door zijn opvallende kleurenpalet, vaak in tinten van oranje naar rood tot aan paars en roze. Die doen denken aan de betoverende kleuren van een zeemeerminstaart. Deze steen is bijzonder effectief in het stimuleren van creativiteit en fantasie. Het bevordert een sterke verbinding met waterenergie en de intuïtieve vermogens. De steen helpt bij het oproepen van diepe emoties en het loslaten van emotionele blokkades, wat leidt tot een gevoel van vrijheid en emotionele helderheid. Meer informatie.

Blauwe Labradoriet

Blauwe Labradoriet vertoont voornamelijk blauwe iriserende kleuren, variërend van licht hemelsblauw tot diep indigo. Deze variant bevordert communicatie, helderheid van geest en versterkt intuïtieve vermogens. Blauwe Labradoriet helpt bij het verbeteren van communicatieve vaardigheden en het ontwikkelen van intuïtie, wat nuttig is voor het uiten van gedachten en gevoelens op een heldere en effectieve manier. Het versterkt ook de verbinding met hogere bewustzijnsniveaus en spirituele gidsen.

Gouden Labradoriet

Gouden Labradoriet heeft een warme kleurtoon en vertoont iriserende tinten van goud, geel en soms oranje. Deze steen wordt geassocieerd met persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en vitaliteit. Gouden Labradoriet stimuleert wilskracht en bevordert een positieve mindset, wat helpt bij het overwinnen van obstakels en het bereiken van doelen. De gouden glans voegt een element van luxe en warmte toe, wat bijdraagt aan een gevoel van welzijn en zelfverzekerdheid.

‘Gewone’ Labradoriet

‘Gewone’ Labradoriet, ook wel klassieke Labradoriet genoemd, kan een breed scala aan kleuren vertonen, waaronder blauw, groen, geel, oranje en rood. Deze variant is bekend om zijn veelzijdige en dynamische kleurenspel. Gewone Labradoriet biedt sterke beschermende en energetische eigenschappen. Het helpt bij het afweren van negatieve energieën en bevordert een gevoel van veiligheid en balans. Daarnaast versterkt het de geestelijke helderheid en het concentratievermogen, wat leidt tot een verbeterde mentale focus en een verhoogd bewustzijn.

Labradoriet Sterrenbeeld

Voor welke sterrenbeelden Labradoriet het krachtigst werkt? In principe werkt de edelsteen zoals alle andere stenen voor elk sterren teken. Er zijn echter een paar sterrenbeelden die een extra krachtige link met Labradoriet hebben.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen voelen zich vaak aangetrokken tot de diepe, mysterieuze kleuren van Labradoriet. Deze steen versterkt hun natuurlijke intuïtie en helpt hen bij het onthullen van verborgen waarheden. Het biedt emotionele bescherming, wat essentieel is voor Schorpioenen die vaak intens en diepzinnig zijn. Labradoriet bevordert persoonlijke transformatie en helpt bij het doorbreken van oude patronen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Voor het avontuurlijke en filosofische Boogschutter sterrenbeeld helpt Labradoriet om hun verbeeldingskracht te stimuleren en nieuwe inzichten te verwerven. De steen ondersteunt hen bij spirituele groei en het ontdekken van nieuwe horizonnen. De kleurrijke steen geeft Boogschutters de moed om risico’s te nemen en hun doelen na te streven, terwijl het hen beschermt tegen negatieve invloeden.

Vissen (19 februari – 20 maart)

De gevoelige en intuïtieve Vissen profiteren van de versterkende werking van Labradoriet op hun spirituele vermogens. De steen helpt hen om hun emoties in balans te brengen en dieper inzicht te krijgen in hun innerlijke wereld. De steen biedt een beschermend schild tegen negatieve energieën, wat bijzonder nuttig is voor Vissen die vaak de emoties van anderen absorberen.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Watermannen sterrenbeelden, bekend om hun innovatieve en vooruitstrevende denkwijzen, kunnen Labradoriet gebruiken om hun creativiteit te stimuleren en hun spirituele bewustzijn te vergroten. De steen helpt hen om nieuwe ideeën te ontwikkelen en hun idealen te realiseren. Het kristal bevordert ook een gevoel van kalmte en focus, wat Watermannen helpt om hun vaak drukke geest te kalmeren en hun energie op een constructieve manier te gebruiken.

Labradoriet Reinigen en Opladen

Labradoriet, een edelsteen met krachtige energetische eigenschappen, vereist regelmatige reiniging en oplading om zijn energie te behouden en optimaal te laten werken. Hier zijn enkele effectieve methoden om Labradoriet te reinigen en op te laden:

Reinigen van Labradoriet

 1. Waterreiniging
  • Houd de Labradoriet onder stromend lauw water om negatieve energieën weg te spoelen. Droog de steen daarna zorgvuldig af met een zachte doek. Vermijd chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de steen kunnen beschadigen.
 2. Maanlichtreiniging
  • Plaats de Labradoriet een nacht in het maanlicht, bij voorkeur tijdens een volle maan. Dit reinigt en zuivert de steen van negatieve energieën.
 3. Rookreiniging
  • Gebruik wierook of smudge sticks van bijvoorbeeld salie of palo santo om de Labradoriet te reinigen. Laat de rook de steen omhullen en visualiseer dat de negatieve energieën verdwijnen.
 4. Energetische Reiniging
  • Visualiseer een helder wit licht dat de Labradoriet omhult en alle negatieve energieën wegspoelt. Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om de steen energetisch te reinigen.
 5. Reiniging met Edelstenen
  • Plaats de Labradoriet op een cluster van Seleniet of naast een Amethist om hem te reinigen. Deze edelstenen hebben de eigenschap om andere stenen te zuiveren van negatieve energieën.

Opladen van Labradoriet

 1. Maanlicht
  • Plaats de Labradoriet ’s nachts buiten of op een vensterbank waar het maanlicht op valt. Volle maan is bijzonder krachtig voor het opladen van edelstenen.
 2. Seleniet
 3. Bergkristal
  • Plaats de Labradoriet op een cluster van Bergkristal om hem op te laden. Bergkristal versterkt de energie van andere stenen en helpt bij het hernieuwen van hun kracht.
 4. Instralen
  • Houd de Labradoriet in je hand en visualiseer een helder wit of gouden licht dat in de steen stroomt. Stel je voor dat de steen zich vult met positieve energie en kracht. Dit proces, ook wel instralen genoemd, helpt om de energetische vibraties van de Labradoriet te verhogen.

Regelmatig reinigen en opladen van Labradoriet zorgt ervoor dat de steen zijn krachtige energie behoudt en optimaal blijft werken. Door deze methoden te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je Labradoriet altijd klaar is om je te ondersteunen in je spirituele en emotionele welzijn.

Geschiedenis van Labradoriet

Labradoriet heeft een rijke en intrigerende geschiedenis. De steen werd voor het eerst ontdekt in 1770 op het schiereiland Labrador in Canada, waaraan het zijn naam dankt. De unieke optische eigenschap van labradoriseren, waarbij iriserende flitsen van blauw, groen, goud en andere kleuren verschijnen als het licht op de steen valt, heeft deze edelsteen tot een favoriet gemaakt in diverse culturen en tijdperken.

De inheemse volkeren van Canada, zoals de Inuit en de Micmac, waren de eersten die de schoonheid van Labradoriet ontdekten en waardeerden. Zij noemden het de “Steen van het Noorderlicht” omdat de kleurrijke reflecties in de steen hen deden denken aan het Aurora Borealis, het noorderlicht. Volgens hun legendes zou het noorderlicht in de steen gevangen zitten, en door erop te slaan, konden ze de magische lichten vrijlaten.

De steen werd later naar Europa gebracht, waar het snel populair werd in sieraden en decoratieve objecten. In de 18e en 19e eeuw waardeerden edelsmeden en juweliers de steen vanwege zijn unieke esthetische kwaliteiten. Het werd vaak gebruikt in sieraden en ornamenten van hoge kwaliteit, en was geliefd bij de adel en de hogere klasse.

Esoterie en Sjamanen

In de esoterische en spirituele tradities wordt Labradoriet gezien als een krachtige beschermende en transformerende steen. Het werd en wordt nog steeds gebruikt door sjamanen, genezers en mystici voor zijn vermeende eigenschappen om het bewustzijn te verhogen, intuïtie te versterken en negatieve energieën af te weren. De steen wordt vaak geassocieerd met magie en mystiek, en wordt beschouwd als een gids en beschermer voor degenen die spirituele reizen maken.

Ook in moderne tijden blijft het gesteente populair. Het wordt niet alleen gewaardeerd in sieraden en kunstvoorwerpen, maar ook in alternatieve geneeskunde en spirituele praktijken. Mensen dragen het kristal om hun aura te beschermen, hun intuïtie te versterken en hun creatieve energie te stimuleren. De steen blijft een symbool van magie en mysterie, geliefd om zijn esthetische en spirituele kwaliteiten. Een fascinerende geschiedenis die zich uitstrekt van de inheemse legenden van Noord-Amerika tot de moderne wereldwijde waardering van zijn unieke schoonheid en vermeende metafysische eigenschappen.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel