Lapis Lazuli

Het masker van Toetanchamon. De blauwe lijnen zijn Lapis Lazuli
Het masker van Toetanchamon. De blauwe lijnen zijn Lapis Lazuli

Werking Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een even exclusieve als krachtige steensoort. Het wordt ook wel de spirituele steen genoemd. Het brengt heldere inzichten terwijl het de drager meteen aanreikt deze duidelijk te communiceren. Spiritueel zet de steen de bovenste chakra’s open en verbindt ze met elkaar. Het is alsof midden in de nacht het licht aangaat. Ineens is het verborgene zichtbaar. De gouden plekjes in de steen staan volgens de oude Egyptenaren dan ook voor de sterren zichtbaar aan de blauwe hemel. Zij schijnen hun licht en schenken ons hun kracht. Daarnaast mogen we zeker ook de fysiek helende kwaliteiten van deze wonderdoener niet vergeten.

Spiritueel

Lapis Lazuli leert haar drager voor zichzelf te aanvaarden en zien, het brengt spirituele ontwikkeling en een zuivere communicatie. De steen is sterk verbonden met spiritualiteit. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede.  Ook kent het een sterke werking op de keel en het keelchakra (5e). Hierdoor helpt het bij het uiten van emoties.

Emotioneel & Mentaal

De steen staat bekend als vriendschapssteen. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Met deze steen vind je de weg terug naar het eigen zijn terwijl het creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest bevordert. De diepblauwe kleur wordt al eeuwen geassocieerd met wijsheid, bezinning en verdieping.

Lapis Lazuli Fysiek

Fysiek helpt Lapis klachten van mond (aften, amandelen), keel, stem, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk. Als heelsteen wordt de Lapis Lazuli al eeuwen ingezet voor klachten van hoofd, keel en longen. Lapis helpt ook bij de verwijdering van fysieke klachten die zijn ontstaan door ergernis. Zo heeft de steen een goede uitwerking op Migraineklachten en zorgt het bijvoorbeeld dat nagelbijten wordt afgeleerd als de steen lang genoeg wordt gedragen.

Lapis Lazuli chinees tafereel, groot, lapis lazuli sculptuur, beeld, groot, kopen, lapis, lazule, buy, chinees landschap, stenen, edelstenen, steen,
Lapis Lazuli chinees tafereel

Opbouwend

De edelsteen heeft een opbouwend effect op botten wat het een goede steen bij osteoporose maakt. Het is de ideale edelsteen bij sportblessures (blauwe plekken, botbreuken) maar ook bij hoofdpijn en zenuwpijn helpt deze alleskunner. Het effect op zenuwpijnen komt door de aanwezigheid van aluminium in de steen. Zo wordt ze ook wel vaker gebruikt bij klachten van een whiplash of het verlichten van MS (Multiple Sclerose) klachten..

Er is ook een sterke connectie met de vrouwelijke energie. Het reguleert dan ook de de menstruatiecyclus en het werkt uitstekend tegen pukkeltjes, eczeem en huidwondjes. Verder is het zo dat de edelsteen de samenwerking van maag, lever en nieren stimuleert.

In deze tijd erg fijne eigenschappen van Lapis zijn verder dat het eerlijk maakt, het helpt blokkades en maskers af te leggen zodat de drager totaal zichzelf durft te zijn en dit ook wil. Helpt verder vooroordelen te laten verdwijnen.

Relatie

De edelsteen helpt de partner accepteren zoals die is.

Toepassingen

  • Draag de steen op het hart om een hoge bloeddruk te verlagen. Bij een lage bloeddruk vanzelfsprekend de steen niet lang achtereen dragen.
  • Olie van deze wonderdoener helpt bij oorklachten door parasieten

Chakra

5e chakra (keel, ordenen & creëren), 6e Chakra (3e oog, intuïtie), 7e Chakra (kruin, overgave & geloof)

Lapis Lazuli Sterrenbeeld

Boogschutter, Waterman, Vissen, Steenbok, Schorpioen

Verzorging

Lapis Lazuli niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Egyptenaren

Lapis Lazuli is al vanaf oudsher een van meest exclusieve en krachtige edelsteensoorten. Doordat Lapis Lazuli veelal doordrenkt is met gouden stipjes (Pyriet) was het voor de oude Egyptenaren een heilige steen omdat zij er de nachtelijke sterrenhemel in zagen. Het dodenmasker van farao’s werd ingelegd met Lapis Lazuli (ook het bekende masker van Toetanchamon was uitgevoerd in goud met Lapis) maar ook sieraden en amuletten verbonden de Egyptenaren met de hemel (universum, hogere spiritualiteit).

Lapis Lazuli Weetjes

Logischerwijs is het de nationale steen van Afghanistan (hier komt immers mooiste Lazuli vandaan) maar ook Bolivia heeft de edelsteen uitgeroepen tot nationale steen.

De Oude Grieken en Romeinen noemde het ook wel Saffier. Tegenwoordig noemen wij Robijn in andere kleuren dan rood Saffier.

Oude schildermeesters gebruikten het zeldzame Lapis Lazuli om blauwe verf te maken. Dergelijke verf wordt natuurlijke ultramarijn genoemd en is uiterst kostbaar, omdat hij zijn prachtig diepblauwe kleur kreeg na een zeer bewerkelijk proces van malen en uitfilteren van het marmer.

De beste kwaliteit komt uit Afghanistan en is blauw met goudkleurige spikkels, met zo min mogelijk wit.

Wit in de steen? Dit is Calciet.

Het is een ondoorzichtige halfedelsteen met een intense azuurblauwe kleur. Het is geen mineraal maar een gesteente, omdat het uit meer dan één component bestaat. Het wordt voornamelijk gewonnen in Afghanistan.

Lapis Lazuli betekent letterlijk blauwe steen, uit Latijn Lapis (‘steen’) en Arabisch azul (‘blauw’). De ‘l’ voor ‘azul’ is een lidwoord. Het woord steen werd aan Lazuli toegevoegd zodat er onderscheid kon worden gemaakt tussen Pulvis Lazuli (gemalen Lazuli) en de steensoort.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel