Malachiet

werking en betekenis malachiet
Malachiet stenen uit Congo

Werking Malachiet

Malachiet werkt sterk op het hartchakra en helpt daar liefdesblokkades te transformeren. Helemaal bijzonder is de transformatie die de steen zelf doormaakt sinds het Aquariustijdperk begonnen is. Hierdoor is het een van de belangrijkste hartopeners in de 21e eeuw. Malachiet laat schoonheid ervaren op een van haar meest pure vormen: vanuit liefde. Het leert liefhebben zonder voorbehoud. Niet enkel naar anderen maar zeer zeker ook naar de eigen zelf. De kleur zegt het eigenlijk al, groen staat voor vrede, rust en liefde. De steen kent een sterk empathisch vermogen toe aan haar gebruiker en zorgt voor gelijkwaardige relaties.

Spiritueel

Malachiet heelt het hartchakra. Daar heeft het aardig wat voor over gezien de enorme kracht die het daar tegenaan gooit. Zware en diepe blokkades op de eigen liefde worden simpelweg opengereten. Dit is natuurlijk niet altijd prettig, hoewel het eindresultaat alles vergoedt. Doordat de edelsteen met een open hart leert kijken versterkt het gezonde, gelijkwaardige relaties (vriendschappelijk zowel als in de liefde). De steen beschermt tegen energetische vervuiling, straling, negatieve energie en zelfs gevaar of ongelukken.

Emotioneel & Mentaal

Belangrijk is ook de energie stroom die voor tevredenheid, geduld, invoelingsvermogen het verminderen van angst zorgt. Malachiet verwijdert alle negatieve energieën die zich op en rond de hartstreek hebben verzamelt. Jaloezie, afgunst, emotionele disbalans, timiditeit, onderdrukte gevoelens en andere angsten worden verwijderd door deze krachtige genezer. De geneeskrachtige steen maakt ook inzichtelijk waarom bepaalde angsten zijn ontstaan zodat ze eindelijk kunnen worden opgelost. Zo worden opgekropte gevoelens losgelaten en gedragspatronen ten positieve beïnvloed.

Fysiek

Fysiek is het een van de krachtigste healers. Het werkt op de bloeddruk (verlagend), ontgiftend,  astma, artritis, botbreuken, artrose, epilepsie, hartproblemen, versterkt het immuunsysteem via de Thymus en spreekt het zelf-genezend vermogen van het menselijk lichaam aan. Vrouwen hebben een extra reden om Malachiet te gebruiken doordat het een positieve werking heeft op de reproductie organen, helpt bij seksuele (vrouwelijke) problematiek bijvoorbeeld door aanranding of andere emotionele achtergronden, steunt bij bevallingen en verzacht de menstruatie.

Verzorging

Niet reinigen met water of zout. Het is wel handig de steen vaak te reinigen omdat het veel negatieve energie opneemt.

Toepassingen

Gepolijste Malachiet is veilig op het lichaam te dragen.

Als de blokkades bij het hart waar de steen op inwerkt hartkloppingen veroorzaken, verwijder dan de Malachiet en plaats er Rozenkwarts of Rhodoniet voor in de plaats.

De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is.

Leg op de plexus solaris (zonnevlecht chakra) om negatieve emoties te absorberen (daarna de steen goed reinigen!)

Malachiet kan verwerkt worden tot een zeer krachtig werkend elixer. Daarom met een zeer lage dosis beginnen of beperken tot uitwendig gebruik. Bij het maken van het elixer mag de steen niet in contact komen met water, want dan wordt het giftig. Meer informatie over het maken van edelsteenwater kun je hier vinden.

Chakra

4e chakra (hart, liefde & liefhebben)

Sterrenbeeld

Schorpioen.

Weetje

Al 10.500 jaar is Malachiet een veelgebruikte steen voor het vervaardigen van sieraden. Er zijn sieraden gevonden van rond die tijdsperiode in de grotten van Shanidar, Noord-Irak. We hebben het hier dus over de vroege Neanderthalertijd!

Dat Malachiet door de eeuwen heen een belangrijke steen was voor veel civilisaties, bewijst wel dat ze veelal aan godinnen werd toegedacht. Zo is er bijvoorbeeld de koningin der Egyptische goden Isis-Hathor. Zij wordt ook wel de ‘Malachiet Dame’ genoemd. De godin staat voor schoonheid, macht, vruchtbaarheid, vreugde en liefde. Eigenlijk net als de steen dus. De steen werd in de Egyptische tijd gebruikt tegen cholera en andere besmettelijke ziekten maar ook tegen menstruatie klachten, een veilige zwangerschap, het verhogen van de vruchtbaarheid en voor snelle recuperatie. Ook werd er make-up van gemaakt door de Malachiet te verpulveren en te vermengen met vet. Het werd gebruikt als oogschaduw maar ook als bescherming tegen ontstekingen bij de ogen. Waarschuwing voor het herhalen van zulks. Malachiet vermengen met water (vocht) kan giftig worden.

Om in de Egyptische tijden te blijven. Farao’s legden hun hoofdtooi aan de binnenzijde in met Malachiet om een sterke connectie met Isis te waarborgen. Zo vergaarden ze schoonheid, macht en wijsheid.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel