Melaniet (Andradiet Granaat)

Melaniet (Zwarte Andradiet Granaat)

Melaniet draagt de kleur van de aardse spiritualiteit; Zwart. Mystiek en vol magie. Het kristal, ook wel Zwarte Andradiet Granaat, doet diezelfde mystiek en magie ontwaken en brengt in contact met aard elementalen, onverwachte krachten en diepe aarding. Het versterkt creatieve energie en maakt positief.

Spiritueel

Melaniet is een krachtige beschermsteen die beschermt tegen paranormale aanvallen en elke vorm van negatieve energie. Een steen die voor algehele veiligheid in de spirituele werelden zorgt. Een prettige steen voor Healers en andere lichtwerkers omdat het de negativiteit die loskomt bij behandelingen absorbeert. Wel een goed idee de steen regelmatig af te spoelen dus.

De steen verbindt met het aardesterchakra en schoont deze op. Het laat levenskracht vol door het lijf stromen waardoor het helpt om te manifesteren en simpelweg energiek te zijn. Daarnaast eens teen die helpt met helderzien op alle vlakken en een fijne meditatie steen die toegang geeft tot de Akasha kronieken en vele elementalen werelden.

Emotioneel & Mentaal

Melaniet laat je contact maken met zelfvertrouwen, innerlijke kracht en zelfs oer instincten die nog niet ontwaakt zijn. Iemand met zelfmoordgedachten in de omgeving? Deze Zwarte Granaat variant kan een grote hulp zijn. Het dicht gaten in het aura en verwijderd negativiteit, het zorgt vervolgens voor een soort magische deken om het aura. Ook een ideale steen bij nachtmerries. Het kristal geeft moed en kracht en verbindt krachtig met geliefden. Nog meer? Jazeker. De zwarte magiër helpt om nutteloze emoties als jaloezie, wantrouwen en boosheid los te laten.

Fysiek

Dit wonderkristal blijft maar geven. Zelf bij ziekte is het een graag geziene gast. Dit doordat het een krachtige aura genezer is. Bij ziekte is ditzelfde aura immers in de problemen. Krachtig helende steen voor de lagere organen zoals de geslachtsorganen. Geneest het libido en is een fantastische steen bij verslavingen en slachtofferschap. Bloed, lever, gal, nieren, blaas en immuunsysteem zijn ook gebaat bij de steen.

Titaan Andradiet

Melaniet wordt ook wel Titaan Andradiet genoemd. De zwarte kleur wordt namelijk veroorzaakt door een hoog Titaan gehalte. De kristallen zijn verder niet doorzichtig en hebben een zwart uiterlijk. Soms komen er wel kleine gele of groene stukjes in voor.

Chakra

Aardester Chakra, 1e chakra (basis, manifestatie), 2e chakra (heiligbeen/ bezitten & verrijken), 6e chakra (3e oog, intuïtie)

Verzorging

Steen is gemakkelijk te reinigen met stromend water, houdt er ook van op een mos bedje te liggen.

Sterrenbeeld

Schorpioen, Leeuw, Maagd, Kreeft

Combinatie stenen

Stenen die fantastisch zijn in combinatie met Melaniet zijn; Malachiet, Nuumiet, Kunziet & Azeztuliet