Scapoliet

Werking Scapoliet

Scapoliet edelsteen steentjes
Scapoliet edelsteen

Tegenwoordig saboteren we onszelf zo veel en graag dat het soms wel lijkt alsof we er lol in hebben. Natuurlijk is dit eigenlijk helemaal niet wat we willen. Scapoliet helpt bij zelfsabotage problematiek maar ook bij hevige trauma’s. Het kristal haalt nare gebeurtenissen met gemak van de persoonlijkheid af. Het zorgt voor helderheid en een positieve flow. Daarnaast is het ook de steen om te gebruiken bij dyslexie. Het veelal paarse kristal zorgt dat de linkerhersenhelft optimaal kan functioneren. Hierdoor worden de analytische vermogens vergroot en dyslexie problemen veelal opgelost.

Spiritueel 

De steen helpt bij het huidige levensplan en bant alle zelfsabotage problematiek uit. Deze handige heler maakt alle trauma’s die vooruitgang op het juiste pad tegenstaan inzichtelijk en probeert ze te verbannen. De steen blokkeert voorts alle saboterende invloeden van buitenaf. Het kan er zelfs voor zorgen dat personen die tot nog toe saboterend werkten, behulpzaam worden. Ook overtuigingen en stemmen uit vorige levens die nu nog van negatieve invloed zijn worden weggenomen door deze krachtige steen. Scapoliet heeft de immense kracht om het bewustzijn uit de problemen te trekken en de ziels- en mensevolutie te versnellen. Een echte aanrader voor iedereen die bezig is het spirituele pad te bewandelen of met klachten kampt waar maar geen oplossing voor lijkt te zijn.

Emotioneel & Mentaal

De steen brengt eenheid energie die alle trauma’s en herinneringen aan vervreemding, sabotage, zondebok of onterechte beschuldigingen wegneemt. Dit doet de steen door je te leren dat trauma’s loslaten niet het opnieuw beleven van oude wonden is maar juist gaat om het loslaten van afhankelijkheid aan die gebeurtenissen. Scapoliet helpt om de gebeurtenissen los te koppelen van de eigen persoonlijkheid zodat de wereld weer ervaren kan worden zoals ze is. Ook de ideale steen om zelfdestructieve patronen te breken. Daarnaast is het een goede steen bij postnatale depressie, PTSS en PMS. Angsten, verwardheid en stress zijn enorm gebaat bij deze wondersteen. Als klap op de vuurpijl blijkt dat het kristal dan ook nog eens zorgt dat haar drager gemakkelijker leert, zelfs met dyslexie.

Fysiek 

Ideale steen voor herstelperiodes en operaties doordat het cellulair geheugen en de calciumopname stimuleert. Daarnaast laat het de spanning op schouders en rug wegebben. Verder bij uitstek geschikt voor spataderen, beenproblemen, grauwe en groene staar, incontinentie, bot aandoeningen, onrustige ogen tot aan migraine aanvallen door oogproblematiek.

Chakra

De steen heeft een sterke werking op het 1e chakra (manifestatie, basis) en 7e chakra (overgave & geloof, kruin). Verder hebben de diverse kleuren van de steen werking op extra chakra’s. Zo voegt de paarse variant het 6e chakra (inzicht/intuitie, 3e oog) toe.

Verzorging

Is gevoelig voor water en direct zonlicht. Beste op te laden in een edelstenenmix of maanlicht.

Vindplaats Scapoliet

Madagaskar, Noorwegen, VS, Italië, Mexico, Sri Lanka en Myanmar.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webshop