Smaragd

smaragd informatie, betekenis, werking
De groene stukjes in de kwarts zijn smaragd

Smaragd

Smaragd; steen van grootse schatten, 1001 nacht, maharadja’s en indianen. De prachtige kleur en intense werking spreken tot de verbeelding. Een steen om in het hart(chakra) te sluiten zoals de groene kleur al doet vermoeden. Ze brengt vredige rust, liefde, helpt in het vinden van de juiste partner, vergroot geestelijke en spirituele vermogens en versterkt helderziendheid. Wie eenmaal aan deze liefdevolle steen begint wil niet meer anders.

Spiritueel

Onvoorwaardelijke liefde, trouw, vriendschap en het aantrekken van de juiste partner; dit kristal doet er niet moeilijk over. De edelsteen vind de juiste gezel doordat het koppelt aan de hand van het hart en niet zoals wij vaak proberen het hoofd. In de huidige tijd gebeurt het vaak dat dit krachtige kristal de tweelingziel aantrekt. Partner gevonden en zeker weten dat die niet nog wat leuks aan de zijde heeft? In vroeger tijden droeg men een Smaragd, veranderde die van kleur dan wees dit op ontrouw. De steen opent het hart chakra, hierdoor een hoger evenwicht herstellend tussen de fysieke, emotionele en spirituele lichamen.

Een andere reden om de steen in huis te halen is de bescherming die het kristal geeft. Ze beschermt tegen bezweringen maar ook aanvallen van geest. Smaragd kan daarnaast de toekomst voorspellen. Dat kan natuurlijk ook lekker preventief werken.

Emotioneel & Mentaal

Inspiratie, geduld en een positieve kijk op het leven, heersers van alle tijden zijn niet voor niets verguld met deze steen. Negativisme en apathie krijgen geen kans, de steen zet aan tot grootse daden doordat het de drager focust op de intentie. Smaragd versterkt het karakter zodat grote tegenslagen nog maar kleine drempeltjes lijken. Als klap op de vuurpijl voor de lokale adel, koningen en koninginnen laat de zeldzame steen vanuit het hart spreken en luisteren. De edelsteen helpt bij herstel en het genezen van negatieve emoties. Smaragd vergroot daarnaast de levenslust en helpt tegen claustrofobie. De steen geeft helderheid, een sterk geheugen, diepe innerlijke kennis en visie.

Fysiek

Fysiek helpt de steen bij infectie en auto-immuunziekten, neusbijholten, hart, longen, ruggengraat, spieren, ogen, lever, reuma, diabetes en als tegengif bij vergiftiging. Bij epileptische aanvallen is het raadzaam om de steen om de hals te dragen door haar rustgevende werking.

Akasha Kronieken

Smaragd is voor velen de steen van wijsheid. Het kristal maakt contact met een energieveld dat bekend staat als de Akasha Kronieken. Daarnaast helpt het ook deze informatie duidelijk over te brengen op anderen. Ook helpt ze wederzijds begrip creëren in groepen.

Weetjes over Smaragd

Smaragd behoort tot de Beryl familie. Het maakt de steen familie van Aquamarijn, Morganiet en Gosheniet.

Pink en ringvinger zijn  de favoriete plekken om een smaragden ring te dragen. De pink staat voor de kracht van het intellect en de ringvinger voor die van de zon/ziel.

Chakra’s

4e chakra (hart, liefde & liefhebben), Christusbewustzijns chakra & het hoger hart chakra

Smaragd Sterrenbeeld

Boogschutter, Kreeft, Schorpioen, Stier, Waterman

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel