Toermalijn

informatie zwarte toermalijn, betekenis, werking
zwarte toermalijn duimstenen

Werking Toermalijn

Een betere schoonmaker dan Toermalijn ga je niet vinden. De sterk helende steen reinigt, beschermt, aardt, zet negatieve energie en gedachten om in positieve en brengt zo balans tussen lichaam en geest. De steen word ook geroemd om zijn krachtige werking tegen computerstraling en elektrostress. De ideale beschermer voor het gehele gezin dus.

Een krachtige steen die vaak meteen gevoeld wordt. Soms vinden mensen de steen zelfs te sterk omdat hij meteen doelgericht zijn weg zoekt naar de aanwezige blokkades in alle chakra’s. Maar doorsta je die momenten dan zal de steen een van je beste vrienden worden. De meest voorkomende variant is Zwarte Toermalijn.

Spiritueel

Blokkades en zelfs vervloekingen uit vorige levens, familie lijn of dit leven hebben een grote invloed op ons dagelijks leven. Vaak weten we niet eens dat ze er zijn. De werking van Zwarte Toermalijn zorgt er voor dat herinneringen aan deze gebeurtenissen naar boven gehaald worden terwijl de steen de donkere energie bestrijd die ze achterlaten. Het zwarte kristal heeft een enorme licht capaciteit in zich. Donker is immers enkel een enorme concentratie van wit licht. Door dit licht helpt de steen om zelfs onder de donkerste omstandigheden in het licht te blijven staan. Negatieve mensen om je heen? Ook dan helpt de steen om in de eigen energie te blijven en niet vermoeid te raken door je omgeving. Handig is ook de hang naar planten en bloemen van toermalijn. Leg de steen bij de plant en hij bevordert groei en beschermt tegen ongedierte.

Emotioneel & Mentaal

Op emotioneel en mentaal vlak is Toermalijn een uitstekende bondgenoot. Het helpt stress, angst en negatieve emoties te verminderen. Roze Toermalijn, ook wel Rubelliet genoemd, is bijzonder effectief voor emotionele genezing en het bevorderen van liefde en compassie. Groene toermalijn ondersteunt emotionele balans en helpt je om negatieve gedachten los te laten. Hierdoor voel je je mentaal lichter en meer in harmonie met jezelf en anderen. Het lichaam en emoties worden gezuiverd doordat de Zwarte Toermalijn het gehele aura en lichaam afzoekt naar negatieve energie en die omzet. Zodat zijn gebruiker zich weer kan ontspannen. Na verloop van tijd groeien begrip, zelfvertrouwen en voorspoed weer. Blokkades en angsten worden stevig aangepakt. De steen helpt te ontspannen, vergroot de vitaliteit en rationeel denken. Maar ook bij zwarte magie, vervloekingen en stress is de steen rots in de branding.

Fysiek

Qua fysieke werking heeft Toermalijn ook veel te bieden. Het wordt vaak gebruikt om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ontgiften door negatieve energieën en gifstoffen af te voeren. Daarnaast kan de edelsteen helpen bij pijnverlichting, vooral in spieren en gewrichten. Het verbetert de bloedcirculatie, wat bijdraagt aan een betere algehele gezondheid. Door de energie in je lichaam te verbeteren, kan toermalijn bijdragen aan een groter fysiek welzijn en vitaliteit.

In het kort, Toermalijn is een veelzijdige steen die zowel spirituele bescherming als emotionele en fysieke voordelen biedt. Of je nu op zoek bent naar meer innerlijke rust, emotionele balans of fysieke gezondheid, de steen kan je op verschillende manieren ondersteunen. Fysiek heeft deze alleskunner ook nog eens een positief effect op het immuunsysteem, pijnen en neemt stress weg. Leg de steen naast computer, wifi router of ander elektrisch apparaat om de elektromagnetische straling te reduceren.

Bescherming Toermalijn

Toermalijn is een krachtige beschermsteen die helpt om negatieve energieën op afstand te houden. Vooral Zwarte Toermalijn staat bekend om zijn sterke beschermende eigenschappen. Deze edelsteen werkt als een schild tegen negatieve invloeden, elektromagnetische straling en schadelijke energieën uit je omgeving. Door de steen bij je te dragen of in de leefruimte te plaatsen, creëer je een veilige, positieve en stabiele omgeving. Het helpt om geaard te blijven en jezelf te beschermen tegen stress en negatieve invloeden van buitenaf.Toermalijn heeft sterk beschermende waarden. De steen beschermt tegen kwade invloeden, entiteiten, zwarte magie en negativiteit.

Verzorging van jouw Toermalijn

Hoewel toermalijn niet snel verkleurt, raden we toch aan om blootstelling aan direct zonlicht te vermijden, vooral bij gekleurde varianten van toermalijn, om verkleuring op lange termijn te voorkomen. Om de energetische eigenschappen van toermalijn te behouden, is het belangrijk om de steen regelmatig te reinigen. Dit kan eenvoudig door de toermalijn af te spoelen met lauwwarm water, het te reinigen met salie of de steen op te laden in het maanlicht.

Sterrenbeelden en werking Zwarte Toermalijn

Zwarte toermalijn is een veelzijdige beschermsteen die bijzonder goed past bij verschillende sterrenbeelden, waaronder Weegschaal, Schorpioen, Steenbok en Kreeft. Elk van deze tekens kan profiteren van de unieke eigenschappen van zwarte toermalijn.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen staan bekend om hun verlangen naar balans en harmonie. Zwarte toermalijn helpt Weegschalen bij het aarden en biedt bescherming tegen negatieve energieën die hun innerlijke rust kunnen verstoren. Deze steen ondersteunt hen bij het behouden van evenwicht, zowel in relaties als in hun dagelijkse leven, en helpt hen om stress en onzekerheden te verminderen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen zijn intense en gepassioneerde individuen die vaak diep in hun emoties duiken. Zwarte toermalijn biedt Schorpioenen de bescherming die ze nodig hebben tegen emotionele uitputting en negatieve invloeden. Het helpt hen om hun sterke energieën te kanaliseren en zorgt voor een veilige ruimte waarin ze hun diepste gevoelens kunnen verkennen zonder overweldigd te raken.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn praktisch, gedisciplineerd en gericht op hun doelen. Zwarte toermalijn ondersteunt Steenbokken door hen te beschermen tegen negatieve energieën die hun focus en vastberadenheid kunnen verstoren. Deze steen helpt hen om geaard te blijven en bevordert hun vermogen om met uitdagingen om te gaan, wat hen helpt om hun ambities na te streven zonder afgeleid te worden.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn gevoelig en emotioneel, en ze hebben vaak behoefte aan bescherming tegen de energieën van anderen. Zwarte toermalijn helpt Kreeften om zich veilig en beschermd te voelen, waardoor ze beter in staat zijn om hun eigen emoties te beheren en negatieve invloeden af te weren. Deze steen bevordert een gevoel van veiligheid en stabiliteit, wat essentieel is voor het emotionele welzijn van de Kreeft.

Zwarte toermalijn is een krachtige bondgenoot voor Weegschaal, Schorpioen, Steenbok en Kreeft. Het biedt bescherming, aarding en helpt deze sterrenbeelden om hun unieke eigenschappen te versterken terwijl ze negatieve invloeden op afstand houden.

Waar bestaat Toermalijn uit?

Toermalijn is een complexe borosilicaatmineraalgroep met een hardheid van 7 tot 7,5 op de schaal van Mohs, wat betekent dat het vrij duurzaam is en goed bestand is tegen krassen. Het komt voor in diverse kleuren, waaronder roze (Roze Toermalijn of Rubelliet), groen (Groene Toermalijn of Verdeliet), blauw (Blauwe Toermalijn), geel (Gele Toermalijn of Draviet), zwart (Zwarte Toermalijn of Schorl) en kleurloos (Achroïet). De kleurvariatie wordt veroorzaakt door verschillende chemische elementen en onzuiverheden die tijdens de vorming in het kristalrooster worden opgenomen.

Waar komt jouw Toermalijn vandaan?

Toermalijn wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, Afghanistan, Myanmar, Rusland, de Verenigde Staten, Madagaskar en Nigeria. Sommige van de meest gewilde en waardevolle variëteiten komen uit bepaalde mijnen, zoals de Paraíba-mijn in Brazilië, die prachtige neonblauwe en groene toermalijnen produceert.

Geschiedenis van de Toermalijn

De naam ‘Toermalijn’ is afgeleid van het Sinhalese woord ‘turamali’, wat ‘gemengde edelstenen’ betekent, vanwege de verscheidenheid aan kleuren die toermalijn kan hebben. Toermalijn wordt al eeuwenlang gewaardeerd en gebruikt als siersteen. In het oude Egypte werden toermalijnkristallen vaak gebruikt als amuletten vanwege hun vermeende beschermende eigenschappen. In de 18e eeuw werd toermalijn naar Europa gebracht vanuit Sri Lanka, waardoor het populairder werd in de westerse wereld.

Chakra

Toermalijn is een veelzijdige steen die gunstig kan zijn voor verschillende chakra’s, afhankelijk van de specifieke variant en eigenschappen. Over het algemeen wordt toermalijn geassocieerd met het eerste chakra, ook bekend als het basischakra of wortelchakra. Dit chakra bevindt zich aan de basis van de ruggengraat en is verbonden met onze basisbehoeften, veiligheid, stabiliteit en overleving.

Zwarte toermalijn, bijvoorbeeld, wordt vaak geassocieerd met het basischakra vanwege zijn aardende en beschermende eigenschappen. Het kan helpen bij het versterken van de verbinding met de aarde, het loslaten van angst en het creëren van een gevoel van veiligheid en stabiliteit. Naast het basischakra kan toermalijn ook gunstig zijn voor andere chakra’s, afhankelijk van de kleur en eigenschappen. Roze toermalijn wordt bijvoorbeeld vaak geassocieerd met het hartchakra vanwege zijn liefdevolle en helende eigenschappen, terwijl groene toermalijn verbonden kan zijn met zowel het hartchakra als het derde oogchakra vanwege zijn vermogen om emotionele heling en spirituele groei te bevorderen.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel