Wat is een Palmsteen en hoe mediteer je er mee?

een rij palmstenen op een beekje

Ontdek de palmsteen

In de wereld van edelstenen en kristallen zijn er talloze vormen en soorten die niet alleen het oog strelen, maar ook een bijzondere plaats innemen in de wereld van welzijn en spirituele groei. Onder deze schatten van Moeder Natuur bevind zich de palmsteen, unieke kristallen die zachtjes in de palm van de hand passen en een gevoel van rust en harmonie uitstralen.

Wat zijn Palmstenen?

Palmstenen zijn gepolijste edelstenen die perfect in de palm van een hand passen. Ze zijn vaak tussen de 5 en 7 cm groot en mooi gepolijst. Met hun gladde afwerking en vaak ovale of ronde vorm, zijn deze stenen speciaal ontworpen om een kalmerend effect te hebben. Ze worden palmsteen genoemd omdat ze gemakkelijk in de palm van je hand passen. Ideaal voor meditaties of gewoon om vast te houden en zelfs als anti-stress steen in de broekzak en eroverheen wrijven, wat een rustgevende werking heeft die kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Kracht van de Palmsteen

Het gebruik van palmstenen is diepgeworteld in de overtuiging dat fysiek contact met een steen kan helpen om de therapeutische eigenschappen ervan te absorberen. Of het nu gaat om het vinden van innerlijke rust, het versterken van concentratie of het bevorderen van creativiteit, elke steen heeft zijn unieke kracht en betekenis. Van de beschermende en vrolijk makende werking van een Labradoriet palmsteen naar een energieboost van de Zonnesteen palmsteen tot aan de meditatieve kwaliteiten van een Maansteen palmsteen, er is een palmsteen voor elke behoefte en elk moment.

Hoe gebruik je Palmstenen?

Het gebruik van een palmsteen is verrassend eenvoudig en intuïtief. Begin met het kiezen van een steen die resoneert met je huidige behoeften of gevoelens. Houd de steen vervolgens in de hand en richt je aandacht op de sensatie van het gladde oppervlak tegen de huid. Adem diep in en laat de energie van de steen samenvloeien met het eigen energieveld. Deze momenten van stilte en verbinding kunnen wonderen doen voor je geestelijke gezondheid.

Waarom een Palmsteen?

Palmstenen zijn meer dan alleen een mooie toevoeging aan jouw collectie edelstenen; ze zijn een toegankelijk hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar een moment van rust in de hectiek van alledag. Ze bieden een tastbare manier om mindfulness en meditatie te beoefenen, waar je ook bent. Of je nu een beginner bent op het gebied van kristallen of een ervaren verzamelaar, een palmsteen is een prachtige manier om jouw spirituele reis te verrijken.

Vind jouw perfecte Palmsteen

Het kiezen van de juiste palmsteen is een persoonlijke reis. Laat je leiden door intuïtie en kies een steen die jou aanspreekt. Of je nu aangetrokken wordt door de kleur, textuur, werking of de specifieke energie van de steen, het belangrijkste is dat de steen voor jou van betekenis is.

Palmsteen en Meditatie

Meditatie is een krachtige ‘tool’ die mensen al eeuwenlang gebruiken om innerlijke rust te vinden, stress te verminderen en een dieper bewustzijn van het huidige moment te cultiveren. Het integreren van een palmsteen in je meditatieroutine kan deze ervaring naar een nog hoger niveau tillen, plaats de stenen in je hand, leg ze rondom of op goed gekozen plekken op het lichaam.

Creëer een Focuspunt

Een van de grootste uitdagingen bij meditatie kan zijn om de geest te kalmeren en afleidende gedachten los te laten. Een palmsteen kan dienen als een krachtig focuspunt. Door je aandacht te richten op de textuur, temperatuur en gewicht van de steen in je hand, kun je makkelijker in het hier en nu blijven. Het helpt de geest te centreren en maakt het eenvoudiger om een diepere staat van meditatie te bereiken.

Versterk de intentie van je meditatie

Elke palmsteen draagt zijn eigen unieke energie en kan worden gebruikt om de intentie van je meditatiesessie te versterken. Zoek een steen uit die aansluit bij wat je hoopt te bereiken – of het nu gaat om rust, liefde, genezing of iets anders. Door deze steen vast te houden tijdens je meditatie, kun je intenties kracht geven en de specifieke kwaliteiten van de steen gebruiken om je doelen te ondersteunen.

Hoe doe je een meditatie met palmsteen in je hand?

Zoek een rustige plek: Zorg voor een comfortabele en rustige ruimte waar je ongestoord kunt zitten. Het is beter om dit niet op de slaapkamer te doen omdat je brein geconditioneerd is om daar te slapen. Je loopt dan dus het risico weg te dromen.

Kies je palmsteen: Laat je leiden door intuïtie en kies een steen die aansluit bij je huidige gevoelens of doelen of kies een palmsteen puur op thema en de werking die de edelsteen daar op heeft. In het artikel edelstenen en meditatie hebben we een lijst met thema’s en de daarbij behorende stenen geplaatst

Houd de steen vast: Neem de palmsteen in de hand en sluit je ogen. Voel bewust hoe de steen aanvoelt. Je kan nog rekening houden met welke hand je gebruikt. Rechts is de mannelijke kant, de kant van de ratio en het dagelijks leven terwijl links staat voor het vrouwelijke, het gevoel en de spiritualiteit. Het is prachtig om beiden handen te gebruiken, het geeft ook erg mooie effecten als je een overwegend vrouwelijke steen in de hand aan je mannelijke kant plaatst en andersom.

Adem bewust: Richt op de ademhaling. Voel hoe elke inademing energie brengt en elke uitademing spanning loslaat.

Laat los: Als er gedachten opkomen, laat ze rustig zijn. Reageer er niet op, ga er niet in mee maar probeer ze ook niet weg te duwen. Een goed ijkpunt zijn de stenen in je handen. Leg daar je focus en voel hoe ze je langzaam meetrekken een diepere wereld in.

Helende Kracht van Palmsteen meditatie op Chakra’s

Palmstenen zijn niet alleen mooi en rustgevend om vast te houden, maar kunnen ook een diepgaand helend effect hebben wanneer ze gebruikt worden in chakra-healing. Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die elk verbonden zijn met specifieke aspecten van ons fysieke en emotionele welzijn. Door een palmsteen op een corresponderend chakra te leggen, kun je de energie van de steen direct laten inwerken op dat specifieke energiecentrum.

Hoe werkt het?

Kies een passende steen: Elke chakra heeft associaties met bepaalde kleuren en energieën. Kies een steen die resoneert met het chakra dat je wilt helen. Bijvoorbeeld, een Rozenkwarts palmsteen voor het hartchakra om liefde en harmonie te bevorderen of een Lapis Lazuli palmsteen op het voorhoofd om de intuïtie en/of helderziendheid te versterken.

Vind een comfortabele positie: Ga liggen op een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Adem een paar keer diep in en uit om je lichaam te ontspannen.

Plaats de steen op het chakra: Leg de palmsteen zachtjes op het gebied van het chakra dat je wilt helen. Sluit ogen en visualiseer hoe de energie van de steen samensmelt met die van het chakra, waardoor eventuele blokkades worden opgeheven en het chakra in balans wordt gebracht.

Creëer een Meditatieve Kring met Palmstenen

Het creëren van een kring van palmstenen rondom je tijdens meditatie kan een krachtige manier zijn om een beschermde en geheiligde ruimte te vormen. Deze setting helpt om meditaties te verdiepen, energie te versterken en een gevoel van verbondenheid met de aarde en het universum te bevorderen.

Stap-voor-Stap:

Selecteer stenen: Kies verschillende palmstenen die je aanspreken of die specifieke eigenschappen hebben die je wilt aantrekken. Dit kunnen stenen zijn voor bescherming, zuivering, liefde, of wat je ook nodig hebt in je meditatie. Erg leuk om werkingen te mengen en elke keer weer uit te proberen. Wees gerust je kunt nooit fout zitten, een negatieve werking kan niet behaald worden. Licht is immers licht.

Bereid je ruimte voor: Vind een rustige plek waar je comfortabel kunt zitten of liggen. Als je buiten bent, kies dan een plek in de natuur waar het vredig voelt.

Leg de stenen neer: Plaats de stenen in een cirkel om je heen. Dit kan intuïtief, waarbij je de stenen plaatst waar het ‘juist’ voelt of op een meer belezen wijze waarbij bijvoorbeeld een ‘heksen cirkel’ wordt aangehouden. Zorg ervoor dat de cirkel groot genoeg is zodat je comfortabel in het midden kunt zitten of liggen.

Ga in de cirkel zitten of liggen: Neem plaats in het midden van de steencirkel. Sluit ogen, haal diep adem en visualiseer hoe de energie van de stenen een beschermende en helende koepel om je heen vormt.

Mediteer: Begin je meditatie zoals jij die gewend bent. Of ga gewoon rustig zitten of liggen en laat het over je heen komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>