Gosheniet

edelsteen werking betekenis en informatie Gosheniet
Gosheniet zilveren hangers

Werking Gosheniet

Gosheniet staat bekend als de Moeder der Kristallen. Dit door haar krachtige vrouwelijke en verzorgende energie. Ze is de puurste van alle Beryl-soorten en kent een krachtige connectie met de maan, engelen en de vrouwelijke energie van de schepping. Het kristal bevordert moederschap in elke wijze van het woord en brengt trouw en loyaliteit in relaties. Haar hoge frequentie opent het hart voor waarheid en geeft inzicht in anderen en jezelf. De veelzijdige edelsteen verhoogt voorts het analytisch vermogen en maakt dingen zichtbaar die anders verborgen bleven.

Spiritueel

Gosheniet opent de hogere etherische- en kruinchakra’s. Ze bevordert innerlijke visioenen, lucide dromen en leert om onze plek in het Universum en de schepping te zien. Het maakt de zin van het leven inzichtelijk en verbindt met de Akasha kronieken. Ervaringen opgedaan in dit aardse leven worden via Gosheniet simpel geïntegreerd in het Hogere Zelf. Zie hoe de dingen zijn en plaats tegenslagen in het juiste perspectief. Het zijn leermomenten zodat we kunnen groeien. Het is ook een sterk beschermend kristal. Niet een die buitensluit, maar juist de eigen energie laat groeien waardoor donker en negativiteit geen plek meer heeft. De sterke connectie met engelen brengt een enorm hoge lichtfrequentie waardoor deze steen een krachtig heler is. Het maakt rustig zodat de verbinding met het goddelijke zuiverder is. Hierdoor is het de ideale steen om gebeden en rituelen te versterken. Helemaal als deze worden uitgevoerd om hulp te vragen. Daarnaast maakt ze het contact met lichtgidsen en andere vrienden uit de spirituele werelden krachtiger. De edelsteen zendt ook dankbaarheid en liefde naar de engelen en gidsen waar zij zich weer mee voeden. De krachtige engel-energie zorgt voor een sterke band met beschermengelen in het algemeen maar specifiek met Aladiah, Rejajel en Hahasiah.

Emotioneel & Mentaal

De meeste mensen hebben zoveel potentieel dat nog niet ontgonnen is. Gosheniet erkent dat en doet er wat aan. Ze ontsluit het potentieel zodat het voor jezelf inzichtelijk is. Nu mag je er alleen nog wat mee gaan doen. Maar ook daarmee helpt ze een handje. Ze trekt situaties aan zodat je de kans krijgt. Ook helpt ze analytisch denken en verhoogt ze zelfs het wiskundig inzicht. Een heldere denker dus maar ook creativiteit en artisticiteit verhogen enorm. Het laat uiten middels kunst, het woord of op papier. Moeders en in het bijzonder alleenstaande moeders of andere moeders die wel een steuntje kunnen gebruiken, hebben veel baat bij dit helpende kristal. Het brengt weer terug naar de kern van moederschap. Laat je weer in connectie staan met het zelf en de oer-energie van het moederschap. Ook een ideaal cadeau voor bijvoorbeeld een dochter die moeder gaat worden of dat net is. Maar ook studenten hebben baat bij de steen door het verhoogde analytische inzicht en de helderheid van geest die het voorstaat. Nog meer groepen? Jazeker ook helers en medici zijn er bij gebaat. Het kristal helpt om de juiste diagnose te stellen en maakt het helingsplan inzichtelijk. De steen staat voor een open hart, respect en doorzettingsvermogen. Verder is het zeer behulpzaam bij bi polaire stoornissen, PTST, Postnatale depressie, zwangerschap, zelf controle, spanningen en futloosheid.

Fysiek

De allereerste lenzen in loepen werden gemaakt van Gosheniet. Dat is zeker geen toeval want al in de oudheid werd het kristal gebruikt om het zicht te verbeteren. Leg het kristal op de gesloten ogen en merk dat het zicht langzaam verbetert. Door de sterke connectie met de maan helpt het kristal de lichaamssappen en hormonen te balanceren, gaat stemmingswisselingen tegen en helpt bij acute PMS en slapeloosheid. Daarnaast een prettige steen bij slapeloosheid, allergieën, sinusitis, virus, infectie van het immuunsysteem, problemen aan spieren van armen en benen en stress. Ook is het een ontgiftende steen die energie geeft.

Vindplaats

De eerste keer dat de steen een naam kreeg kwam door de vondst in Goshen, Massachusetts in de Verenigde Staten. Verder zijn er vindplaatsen in Pakistan, Zambia en Colombia.

Chakra’s & Gosheniet

Alle chakra’s waaronder zelfs de hogere etherische chakra’s. Een extra krachtige werking op het 7e chakra (kruin, pijnappelklier, overgave & geloof), 6e chakra (3e oog, hypofyse, inzicht & intuïtie), 5e chakra (keel, schildklier, ordenen & creëren). Krachtige steen ook om alle chakra’s te helen en in balans te brengen.

Sterrenbeeld

Het kristal zoals elke steen voor elk sterrenbeeld even bruikbaar. Dat gezegd hebbende, is het zo dat sterrenbeelden met furie zoals Leeuw, Stier, Steenbok, Schorpioen en Ram erg gebaat zijn bij de steen om ze kalmte en rust te geven.

Combinatie stenen

Het kristal heeft de gave om elk ander kristal te versterken. Omdat Gosheniet een Beryl soort is heeft die versterkende werking een nog groter effect op haar familie leden; Morganiet, Aquamarijn en Smaragd.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>