Rhyoliet (Regenwoud Rhyoliet)

Rhyoliet trommelstenen
Rhyoliet trommelstenen, 2-3 cm

Werking Rhyoliet

Rhyoliet is zo’n steen waar de meeste mensen op slag verliefd op worden. Een heerlijk zachte energie die meteen een veilig gevoel geeft kenmerkt dit vulkanisch kristal. Het lijkt qua uiterlijk wat op Jaspis maar heeft een structuur die veel dichter bij Graniet ligt. Door een snelle afkoeling van de vulkanische stromen zitten er stukjes vulkanisch glas en holtes in de steen. Dit geeft de steen een veelzijdig uiterlijk met een structuur als een kunstwerkje. Op liefdevolle wijze helpt de steen bij trauma’s uit dit en vorige levens, helpt het contact te leggen met overleden dierbaren en is het een grote hulp bij het verhogen van zelf vertrouwen en het bereiken van emotionele balans.

Spiritueel

De energieke patronen in de steen creëren een sterk helende kracht. Vooral het hartchakra wordt aangesproken door deze heerlijke steen. Eenmaal in de hand krijgen veel mensen een weldadig gevoel van rust. Het liefst zou je even lekker wegdoezelen. Maar Rhyoliet kan meer voor je betekenen dan enkel een rustige zondagmiddag, veel meer. Het helpt bij het helen van trauma’s in dit en vorige levens terwijl het de relatie tussen karma en wat er nu gebeurt inzichtelijk maakt. Zo wordt het bewustzijn verhoogd en kan er acceptatie plaatsvinden. Met acceptatie komt de volgende stap: doorgaan. Ook hierbij helpt deze slimme steen. Het moedigt aan oude lasten neer te leggen omdat ze simpelweg niet meer helpen zijn. Maar ook hoog spiritueel is deze steen voor geen kleintje vervaard. Het legt een krachtige band vanuit het hartchakra naar de andere werelden. Zo is het gemakkelijk communiceren met overleden geliefden. Maar ook bij communicatie met dieren in het hier en nu is dit een fijne steun.

Emotioneel & Mentaal

Het is al duidelijk: deze steen is er een met een krachtige binding naar het hart. Het verhoogt zelfvertrouwen, geeft emotionele kracht, helpt tegen uitstelgedrag en zet aan tot het creëren van ruggengraat. De balancerende steen helpt ook bij angsten en trauma’s. Het geeft inzicht en helpt zo bij het vinden van oplossingen en alternatieven. Moeite met confrontaties? Neem Rhyoliet mee. Het verkleint afleidingen en haalt de scherpe kantjes er vanaf. Niet reageren vanuit felheid en pure verdediging maar vanuit liefde en zachtheid. Het patroon op de steen zegt het eigenlijk al deze steen is ook uitermate geschikt voor creatievelingen. Van schilders naar leraren tot aan Bob de Bouwers: deze steen brengt mooie ideeën en werkt zoals een muze. Liefdesverdriet of rouw? Ook dan is dit de ideale steen door de kracht acceptatie en verzachting te brengen. Daarnaast spoort de steen aan tot verdergaan met het eigen leven.

Fysiek

Rhyoliet is een krachtige heler voor het immuunsysteem en helpt bij de opname van vitamines (vooral B). Daarnaast een krachtige ontgifter van de nieren en lever. Maar dan zijn we er nog niet. Het hormoonstelsel, stofwisseling, de menstruatie, overgang, suikerziekte, het gehoor en oorsuizen ze zijn allemaal gebaat bij deze steen. Last van blaas- of nierstenen of voorkom je ze lever? Ook daar wordt de steen veel voor gebruikt. Ook bij huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld puistjes, acne , eczeem, infecties en uitslag is dit een veelvuldig geprezen steen.

Chakra

4e chakra (hart, liefde & liefhebben).

Sterrenbeeld

Waterman, Stier, Leeuw en Ram.

Etymologie

Rhyoliet wordt in het buitenland meestal Regenwoudsteen of Regenwoud Rhyoliet genoemd. Dit door de hoeveelheid aan groen schakeringen en niet om de laatste plaats dat de steen in de Australische regenwouden wordt gevonden.

Combinatie stenen

Stenen die uitermate goed combineren met Rhyoliet zijn Aquamarijn, Chrysocolla, Rhodochrosiet en Carneool.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel

Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>