Welke edelsteen voor sterrenbeeld Kreeft?

Sterrenbeeld Kreeft: Welke edelstenen en waarom?

sterrenbeeld kreeft met edelstenenDe Kreeft, geboren tussen 21 juni en 22 juli, is een sterrenbeeld dat diep verbonden is met emoties, intuïtie en edelstenen. Het symbool van de Kreeft, de krab, weerspiegelt de neiging van mensen met dit sterrenbeeld om zichzelf te beschermen met een harde buitenkant, terwijl ze van binnen uiterst gevoelig en zorgzaam zijn. Als waterteken is de Kreeft beïnvloed door de maan, wat een versterkte emotionele diepte en een natuurlijk vermogen om de gevoelens van anderen aan te voelen met zich meebrengt.

Edelstenen kunnen een krachtige aanvulling zijn op de eigenschappen van elk sterrenbeeld, voor de Kreeft zijn er specifieke stenen die resoneren met hun energie en hen kunnen ondersteunen in hun dagelijkse leven. In dit artikel duiken we in de wereld van edelstenen en ontdekken we welke stenen het beste bij de Kreeft passen, en waarom ze zo’n sterke verbinding hebben met dit waterteken. Ook hebben we (verderop in deze blog) een speciale meditatie voor je bedacht!

Maansteen: Belangrijkste Edelsteen voor Kreeft

Maansteen is de ultieme edelsteen voor de Kreeft, sterk verbonden met de energie van de maan die ook de heerser is van dit sterrenbeeld. Deze prachtige steen komt voor in kleuren die variëren van melkwit tot blauwachtig, met een mysterieuze glans die lijkt op maanlicht.

De eigenschappen van maansteen zijn nauw verbonden met vrouwelijke energie en intuïtie. Het staat bekend om zijn vermogen om emoties te kalmeren, innerlijke balans te bevorderen en spirituele groei te ondersteunen. Voor de Kreeft, die vaak door golven van emoties kan worden meegesleept, biedt maansteen een stabiliserende kracht die hen helpt om hun gevoelens te verwerken en in evenwicht te blijven. Kreeften kunnen diep emotioneel zijn en soms overweldigd raken door hun gevoelens. Maansteen helpt bij het kalmeren van intense emoties en brengt een gevoel van vrede en rust. De Kreeft staat bekend om zijn sterke intuïtie en vermogen om de stemmingen van anderen aan te voelen. Maansteen versterkt deze eigenschappen en helpt dit sterrenbeeld om beter naar zijn innerlijke stem te luisteren. Dit sterrenbeeld kan nog wel eens onrustig dromen door onverwerkte emoties gedurende de dag. Maansteen is dan een grote hulp. Leg haar onder je hoofdkussen of plaats op het nachtkastje.

Andere Edelstenen die goed bij sterrenbeeld Kreeft passen

Naast maansteen zijn er nog andere edelstenen die zeer gunstig zijn voor de Kreeft. Elk van deze stenen heeft unieke eigenschappen die verschillende aspecten van het Kreeft-karakter ondersteunen.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van onvoorwaardelijke liefde en vrede. Met haar zachte roze tint en kalmerende energie is het de perfecte steen om het hart van de Kreeft te openen en te beschermen. Kreeften staan bekend om hun diepe emoties en gevoeligheid. Ze voelen dingen intens en zijn zeer empathisch, wat hen uitstekende luisteraars en ondersteunende vrienden maakt. Deze gevoeligheid betekent echter ook dat ze gemakkelijk gekwetst kunnen worden en de neiging hebben om zich terug te trekken in hun ‘schild’ als ze zich bedreigd voelen. Rozenkwarts helpt bij het genezen van emotionele wonden en bevordert zelfliefde en mededogen. Deze steen helpt om liefdevolle energie in relaties te brengen, wat essentieel is voor de Kreeft die hecht aan familie en vriendschappen. Rozenkwarts herinnert de Kreeft eraan om net zo veel van zichzelf te houden als van anderen, wat belangrijk is voor hun emotionele welzijn.

Smaragd

Smaragd is een steen van overvloed en hartenergie, en zijn levendige groene kleur straalt een gevoel van vernieuwing en groei uit. Smaragd resoneert diep met de hartchakra en helpt de Kreeft om liefde en compassie in hun leven te bevorderen. Kreeften hebben een rijke verbeelding en zijn vaak zeer creatief. Ze kunnen hun emoties en ervaringen omzetten in kunst, muziek, schrijven of andere vormen van creatieve expressie. Deze creatieve uitlaatklep helpt hen om hun diepe gevoelens te verwerken en te uiten. Laat Smaragd nu net met dit stukje helpen, het leert om in de eigen kracht te gaan staan. Om al deze kunstzinnige en creatieve gaven vanuit het hart te beleven en ervoor te gaan. Smaragd helpt om sterke en gezonde relaties te bevorderen, iets waar Kreeften veel waarde aan hechten. De steen helpt ook om oude emotionele wonden te genezen en moedigt vergeving en mededogen aan. Kreeften voelen zich vaak aangetrokken tot de natuur, en smaragd helpt hen om deze verbinding te verdiepen en een gevoel van rust en balans te vinden.

Carneool

Carneool, met zijn warme oranje tinten, is een energieke en motiverende steen die de creativiteit en zelfvertrouwen van de Kreeft kan vergroten. Carneool is een steen van vitaliteit en moed, die helpt om angsten te overwinnen en actie te ondernemen. Hoewel hun gevoeligheid hen tot empathische en zorgzame individuen maakt, kan het ook een uitdaging zijn. Kreeften kunnen overgevoelig zijn en zaken te persoonlijk nemen. Ze hebben de neiging om in het verleden te blijven hangen en kunnen moeite hebben met het loslaten van oude wonden. Dit kan leiden tot stemmingswisselingen en prikkelbaarheid. Carneool helpt om negatieve emoties en gevoelens los te laten en te genieten van wat er is. Het geeft een energieke boost en helpt de Kreeft om gemotiveerd te blijven, vooral in creatieve en persoonlijke projecten. Daarnaast biedt de steen bescherming en helpt om negatieve energieën op afstand te houden, waardoor de Kreeft zich veiliger en stabieler voelt.

Chrysocolla

Chrysocolla is een prachtige blauwgroene steen die bekend staat om zijn kalmerende en balancerende eigenschappen. Deze steen is verbonden met het keelchakra en het hartchakra, waardoor hij ideaal is voor Kreeften die hun emoties willen uiten en hun innerlijke rust willen bewaren. De edelsteen helpt de Kreeft om hun gevoelens duidelijk en rustig te communiceren, wat belangrijk is voor hun emotionele welzijn. Chrysocolla is ook een edelsteen die een krachtige band heeft met de lucht en aarde. Een steen die ons de natuur in trekt en van haar pracht laat genieten. Veel Kreeften voelen zich sterk aangetrokken tot de natuur, vooral water. Ze vinden rust en herstel in natuurlijke omgevingen en kunnen zich opgeladen voelen na een bezoek aan de kust, een meer of een rivier. Deze verbinding met de natuur helpt hen om hun emoties te balanceren en innerlijke rust te vinden. Chrysocolla heeft een kalmerend effect en helpt bij het verminderen van stress en angst. Daarnaast versterkt het de innerlijke kracht en moed, dit helpt de Kreeft om uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

Robijn

Kreeften hebben vaak een rustige en teruggetrokken aard, maar robijn kan hen helpen om hun innerlijke kracht en moed te versterken. Het moedigt hen aan om vol vertrouwen hun passies en doelen na te streven. Robijn helpt bij het stabiliseren van emoties, wat vooral nuttig is voor de gevoelige Kreeft. Het kan helpen om gevoelens van angst en onzekerheid te verminderen en een gevoel van veiligheid en zekerheid te bevorderen. Als steen van liefde en passie kan robijn de Kreeft helpen om diepere en meer vervullende relaties te cultiveren. Het stimuleert de hartchakra en bevordert een sterke, liefdevolle verbinding met zowel zichzelf als anderen. Voor de Kreeft die zich soms overweldigd voelt door hun emoties, biedt robijn een krachtige bron van energie en vitaliteit. Het helpt hen om gemotiveerd en levendig te blijven, zelfs in uitdagende tijden. Door robijn in hun dagelijkse leven te integreren, kunnen Kreeften dus hun zelfvertrouwen vergroten, emotionele stabiliteit bevorderen en hun natuurlijke empathie en zorgzaamheid naar een hoger niveau tillen. Robijn is een uitstekende steen voor Kreeften die hun innerlijke vuur willen aanwakkeren en hun ware potentieel willen ontdekken.

Barnsteen

Barnsteen, hoewel technisch gezien geen edelsteen maar versteend boomhars, is geliefd vanwege zijn warme, gouden tinten en helende eigenschappen. Barnsteen staat bekend om zijn vermogen om negatieve energie te absorberen en een gevoel van warmte en bescherming te bieden. Deze eigenschappen maken het een ideale steen voor de gevoelige en emotioneel begaafde Kreeft. Barnsteen helpt bij het loslaten van oude wonden en negatieve emoties, wat essentieel is voor de Kreeft die vaak geneigd is om vast te houden aan het verleden. Het bevordert emotionele heling en helpt bij het vinden van innerlijke rust. Kreeften hechten veel waarde aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Barnsteen biedt een beschermende energie die helpt om een veilige ruimte te creëren, zowel fysiek als emotioneel. Barnsteen draagt de energie van de zon, wat kan helpen om de stemming van de Kreeft te verbeteren en een gevoel van warmte en vreugde te brengen. Dit is vooral nuttig tijdens donkere of stressvolle tijden. Voor de Kreeft, die soms overweldigd kan worden door emoties, biedt barnsteen een aardende energie die helpt om in balans te blijven. Het bevordert een gevoel van stabiliteit en helpt bij het centreren van hun energie.

Meditatie met Edelstenen voor het Sterrenbeeld Kreeft

Natuurlijk kan je de edelstenen gebruiken zoals je dit altijd doet. Draag een sieraad, stop een steen in je broekzak, mediteer of maak een elixer. Maar een speciale meditatie maakt het helemaal leuk. Speciaal voor jou bedachten we de kreeft meditatie met edelstenen. Voor deze meditatie maken we gebruik van edelstenen die het beste resoneren met de energie van de Kreeft: Maansteen, Rozenkwarts en Smaragd. Deze stenen bieden emotionele stabiliteit, liefdevolle energie, krachtige aarding van het zelf en intuïtieve versterking. Dit speelt goed in op de gevoelige en zorgzame aard van de Kreeft.
vrouw aan het mediteren met edelstenen een kreeft meditatie
Voorbereiding

 • Zoek een rustige plek waar je niet gestoord wordt.
 • Zorg voor een comfortabele plek om lekker te gaan liggen. Buiten is fantastisch maar het kan natuurlijk ook lekker binnen.
 • Verzamel de volgende edelstenen: Maansteen, Rozenkwarts en Smaragd.
 • Optioneel: steek een kaars aan en zet rustgevende muziek op. Omdat Kreeft een waterteken is kun je ook een schaaltje water dicht bij je in de buurt plaatsen.

Stap-voor-stap Meditatie

 1. Gronding en Ademhaling
  • Ga comfortabel liggen en sluit je ogen.
  • Plaats de Maansteen in de linkerhand, de Rozenkwarts in de rechter en leg de Smaragd op het hartchakra (midden van de borst).
  • Begin met een paar diepe ademhalingen. Adem in door de neus en uit door de mond.
  • Visualiseer bij elke inademing dat je rust en kalmte inademt, en bij elke uitademing dat spanning en zorgen loslaten.
 2. Verbinden met de Energie van de Edelstenen
  • Focus je aandacht op de Maansteen in de linkerhand. Voel de zachte, kalmerende energie die de steen uitstraalt. Visualiseer een zachte, zilverachtige gloed die vanuit de Maansteen door je hand stroomt en je hele lichaam vult met rust en sereniteit.
  • Verplaats je aandacht naar de Rozenkwarts in de rechterhand. Voel de warme, liefdevolle energie van de steen. Visualiseer een zachte roze gloed die vanuit de edelsteen door je hand stroomt en het hart opent voor liefde en compassie.
  • Richt de aandacht vervolgens op de Smaragd op het hartchakra. Voel de zuiverende en harmoniserende energie van de parel. Visualiseer een groene gloed die vanuit de Smaragd je hart vult met vrede en balans.
 3. Visualisatie: Oceaan van Rust
  • Stel je voor dat je aan de rand van een kalme oceaan staat, met helder blauw water dat zachtjes tegen de kust klotst. De lucht is helder en de zon schijnt warm op de huid.
  • Visualiseer dat je langzaam de oceaan inloopt, waarbij het water je voeten omhult en een gevoel van diepe rust en kalmte door het lichaam verspreidt.
  • Laat het water langzaam stijgen tot de knieën, heupen, borst en uiteindelijk je schouders. Voel hoe het water je omhult en alle zorgen en spanningen wegspoelt.
  • Blijf hier even, genietend van de rustgevende en helende energie van de oceaan, terwijl je verbonden blijft met de energieën van de edelstenen.
 4. Affirmaties en Intenties
  • Terwijl je in deze diepe staat van rust bent, herhaal je in stilte enkele affirmaties die resoneren met de eigenschappen van de Kreeft:
   • “Ik ben in balans en kalm.”
   • “Ik omarm mijn emoties met liefde en begrip.”
   • “Ik vertrouw op mijn intuïtie en innerlijke wijsheid.”
  • Stel jouw intentie voor deze meditatie. Dit kan iets zijn wat je wil loslaten, iets wat je wil manifesteren, of gewoon een algemeen gevoel van vrede en balans dat je mag cultiveren.
 5. Terugkeer en Aarding
  • Visualiseer langzaam hoe je terugloopt naar de kust, waarbij het water geleidelijk daalt. Van de schouders tot aan de voeten.
  • Neem nog een paar diepe ademhalingen en voel hoe je terugkeert naar het fysieke lichaam, nog steeds verbonden met de kalmerende energie van de edelstenen.
  • Open langzaam je ogen en neem de tijd om terug te keren naar de ruimte om je heen.

Afsluiting van de meditatie

Bedank de edelstenen voor hun energie en begeleiding tijdens de meditatie. Je kunt ervoor kiezen om de stenen gedurende de dag bij je te blijven dragen. Of ze bijvoorbeeld naast of onder je bed te plaatsen (als je gaat slapen) om de energie nog even lekker na te laten werken. We hebben deze meditatie ontworpen om de natuurlijke eigenschappen van de Kreeft te ondersteunen en te versterken. Door regelmatig te mediteren met deze edelstenen, kun je een diepere verbinding met jezelf en je emoties ontwikkelen, wat leidt tot een meer gebalanceerd en vervuld leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>