Welke edelstenen brengen geluk?

edelstenen geluk van een meisje zittend tussen de edelstenenWelke edelstenen brengen geluk?

Geluk is ontastbaar, voor iedereen weer anders maar wel iets waar we steeds weer naar verlangen of naar op zoek zijn. Het verlangen naar geluk en overvloed is zo oud als de mensheid zelf. Al sinds mensenheugenis gebruiken diverse culturen edelstenen om die zoektocht gemakkelijker te maken. Sterker nog, edelstenen trekken geluk aan! De positieve vibes van jouw ‘gemmie vrienden’ kunnen voor een positieve omslag in het leven zorgen. Een edelsteen als geluktalisman om overvloed, liefde, financiën en nog veel meer mooie energie aan te trekken. Welke stenen je kan kiezen? In onderstaande blog helpen we je een stuk op weg.

Steen voor liefde en geluk

Geluk in de liefde of liefde als het grootste geluk. Liefde is misschien wel de belangrijkste graadmeter van geluk. Op zoek naar een zielmaatje, een passievolle relatie of een diepere verbinding met jezelf? Edelstenen helpen ons al sinds mensenheugenis om de juiste omstandigheden te creëren.

Rozenkwarts: De steen van onvoorwaardelijke liefde

Rozenkwarts, met haar zacht roze kleur, staat bekend als de steen van onvoorwaardelijke liefde. De energie van deze steen wordt geassocieerd met vrede, liefde en harmonie. Rozenkwarts kan helpen om het hart te openen, het helen van emotionele wonden te bevorderen en het vertrouwen in liefde te herstellen. Degenen die deze steen dragen, merken vaak een toename in hun vermogen om liefde te geven en te ontvangen.

Rozenkwarts is ideaal voor mensen die te maken hebben met relatieproblemen of emotionele blokkades. Plaats de steen naast je bed om een liefdevolle sfeer te creëren tijdens je slaap, of draag het als een sieraad dicht bij je hart. Mediteren met rozenkwarts kan helpen bij het loslaten van negatieve emoties en het omarmen van zelfliefde.

Smaragd: De hartsteen

Smaragd is een andere steen die synoniem is geworden met liefde en geluk. Met zijn rijke, groene kleur straalt smaragd energie van groei, overvloed en harmonie uit. Deze steen wordt vaak de ‘hartsteen’ genoemd omdat het helpt om gevoelens van liefde, mededogen en begrip te versterken.

In relaties kan smaragd helpen bij het bevorderen van trouw en toewijding. Het wordt gezegd dat deze steen je intuïtie verscherpt en helpt om beter te communiceren met een partner. Als je een diepe band wilt creëren met iemand, overweeg dan om smaragd te dragen of op een prominente plek in huis te plaatsen.

Rhodochrosiet: De steen van zelfliefde

Rhodochrosiet is een roze tot roodachtige edelsteen steen van zelfliefde. Het bevordert emotioneel welzijn en helpt bij het genezen van oude wonden. Rhodochrosiet kan helpen om jezelf te waarderen, zelfcompassie te ontwikkelen en innerlijke vrede te vinden.

Deze steen is ideaal voor mensen die moeite hebben om zichzelf te accepteren of die worstelen met het loslaten van negatieve gedachten over zichzelf. Door Rhodochrosiet in je dagelijks leven te integreren vergroot niet alleen zelfliefde maar wordt ook een liefdevolle omgeving aangetrokken.

Edelsteen voor financieel geluk

Naast liefde is financiële overvloed een andere vorm van geluk die we allemaal graag leren kennen. Het is van belang te beseffen dat geld een prachtige energie vol liefde is. Als je er anders over denkt, waarom zou deze energie stroom dan naar je toekomen? Gelukkig zijn er tal van edelstenen die jouw energieveld klaar maken voor de zilvervloot. We zetten ze graag voor je op een rij.

Citrien: De steen van rijkdom

Citrien wordt vaak de ‘steen van de koopman’ genoemd. Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen om rijkdom, overvloed en succes aan te trekken. Het wordt vaak gebruikt in bedrijven of op werkplekken om financiële groei te stimuleren. Citrien straalt energie uit die creativiteit en motivatie bevordert, wat kan leiden tot nieuwe kansen en ideeën voor het verdienen van geld. Een steen die voorspoed aantrekt en tegelijk een enorme boost in humeur en zelfvertrouwen schenkt.

Groene Jade: De steen van welvaart

Groene jade is een edelsteen die diep geworteld is in Oosterse culturen. Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een steen van geluk, voorspoed en bescherming. De energie van groene Jade kan helpen om voorspoed in elke vorm aan te trekken. Dus ook bikkelharde knaken. De steen kan ook helpen bij het verbeteren van de discipline en wijsheid die nodig is om financiële doelen te bereiken.

Pyriet: Fools gold met een doel

Pyriet staat vanwege zijn gouden uiterlijk bekend als ‘fools gold’ maar heeft wel degelijk een aantal spirituele gaven die goud ook kent. Zo trekt de steen overvloed aan en brengt het de mogelijkheid van rijkdom in je aura. Pyriet kan helpen om de juiste kansen aan te trekken en je te richten op wat echt belangrijk is. Groot voordeel van Pyriet is de kracht die het zijn beheerder geeft. Het geeft zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en misschien nog wel fijner de mogelijkheid om achter façades te kijken, de werkelijke bedoelingen te zien. Ook bevordert het diplomatie. Een ideale steen voor ondernemers dus.

Aventurijn: De steen van overvloed

Aventurijn, meestal groen van kleur, wordt beschouwd als een krachtige steen voor het aantrekken van overvloed. Het wordt ook wel de ‘steen van kansen’ genoemd en het helpt open te staan voor nieuwe mogelijkheden. De energie van Aventurijn helpt ook om obstakels te overwinnen en uitdagingen te zien als kansen voor groei.

Tips voor het kiezen van jouw gelukssteen

Kies op gevoel: Wanneer je op zoek gaat naar een gelukssteen, is het belangrijk om te luisteren naar je intuïtie. Soms voelt een bepaalde steen gewoon goed aan, zonder dat je weet waarom. Vertrouw op dat gevoel.

Onderzoek de betekenis: Naast het volgen van gevoel, is het handig om de betekenis en eigenschappen van de steen te kennen. Kies een steen die bij je intenties en behoeften past.

Gebruik ze dagelijks: Om het meeste uit de gelukssteen te halen, is het belangrijk om het regelmatig te gebruiken. Draag de steen bij je en besteed er aandacht aan. Houd het af en toe vast of stuur er positieve gedachten heen.

Reinig en laad de steen op: Edelstenen kunnen energie opnemen en het is belangrijk om ze af en toe te reinigen. Onze blog over edelstenen reiniging vertelt je hier meer over.

Mediteer met je steen: Mediteren met jouw gelukssteen kan helpen om intenties te versterken en een diepere band met de steen te ontwikkelen.

Een Gelukssteen ritueel helemaal jouw ding?

Een leuke manier om een extra dimensie toe te voegen aan je edelstenen is door een persoonlijk ritueel te creëren. Rituelen helpen om onze intenties te focussen en te versterken. Hier is een idee voor een eenvoudig, maar krachtig ritueel:

Voorbereiding: Zoek een rustige plek waar je kunt ontspannen. Verzamel jouw geluksstenen, een kaars en eventueel wat wierook of essentiële oliën.

Reiniging: Begin met het reinigen van je edelstenen.

Intentie stellen: Steek de kaars aan en concentreer op jouw intentie. Of het nu gaat om het aantrekken van liefde, financieel geluk of algemene positiviteit, spreek de intentie hardop uit terwijl je de steen vasthoudt.

Visualisatie: Sluit je ogen en visualiseer hoe de steen jouw leven positief beïnvloedt. Visualiseer dat de steen voor liefde en geluk oplicht met een warme gloed en energie in je leven brengt.

Draag of plaats de steen: Na het ritueel is de edelsteen gevuld met de juiste intentie. Je kan deze dan bij je dragen of op een bijzonder plekje in huis leggen. Elke keer dat je het ziet of voelt mag je herinneren aan de positieve energie die tijdens het ritueel gevoeld is. Dit ritueel kan een leuke manier zijn om een diepere verbinding met je geluksstenen te creëren en de energie ervan te versterken. Het is een eenvoudige, maar krachtige manier om bewust tijd te nemen om intenties en verlangens te manifesteren. Welke edelsteen brengt geluk? Jouw door dit ritueel versterkte edelsteen van overvloed!

Edelstenen geluk in de oudheid

Zoals eerder vermeld is het zoeken van geluk, liefde en voorspoed in edelstenen zo oud als de weg naar Rome (ook letterlijk).

Oud Egypte

De oude Egyptenaren geloofden sterk in de kracht van edelstenen. Ze droegen amuletten en sieraden met stenen zoals Lapis Lazuli, Turkoois en Carneool voor bescherming en geluk. Deze edelstenen werden vaak in de graven van farao’s geplaatst om hen te beschermen in het hiernamaals.

Oude Griekenland en Rome

In het oude Griekenland en Rome werden edelstenen gebruikt als talismannen. Amethist werd bijvoorbeeld gedragen om dronkenschap af te weren, en Smaragd werd gezien als een steen van genezing en bescherming. Ze geloofden dat edelstenen bovennatuurlijke krachten hadden die hen konden beschermen tegen kwaad en ongeluk.

India

In de Indiase cultuur hebben edelstenen altijd een belangrijke rol gespeeld. Ze worden nog steeds veel gebruikt in de Ayurveda en Vastu Shastra (een traditionele Indiase architectuurleer). Edelstenen zoals Saffier, Robijn en Cavansiet werden gedragen om de negatieve invloed van planeten te verminderen en om geluk en welvaart aan te trekken.

China

In de Chinese cultuur wordt jade al duizenden jaren als een zeer belangrijke edelsteen beschouwd. Het werd gedragen als een amulet voor geluk en werd geassocieerd met onsterfelijkheid en bescherming. Jade werd ook gebruikt in ceremoniële voorwerpen en in de Chinese koninklijke kunst.

Meso-Amerika

De Azteken en Maya’s in Meso-Amerika gebruikten edelstenen zoals Jade, Obsidiaan en Turkoois in religieuze rituelen en als versieringen voor hun koningen en priesters. Ze geloofden dat deze stenen hen in contact brachten met de goden en bescherming boden.

Inheemse Amerikaanse culturen

Veel inheemse Amerikaanse stammen gebruikten edelstenen zoals Turkoois, dat werd beschouwd als een steen van bescherming en genezing. Het werd verwerkt in sieraden en ceremoniële objecten en werd vaak gebruikt om regen te brengen of om de stam te beschermen.

Babyloniërs en Assyriërs

Deze oude beschavingen schreven al edelstenen specifieke krachten toe. Ze droegen talismannen en gebruikten stenen zoals Agaat en Amethist in hun dagelijkse leven voor bescherming en geluk.

Nu ben jij aan zet

Zoals je ziet is het gebruik van edelstenen in geluksrituelen, als bescherming of liefdesmakelaar niet nieuw. We hebben je alle informatie gegeven die nodig hebt om jouw favoriete gelukssteen uit te zoeken. Veel plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>